21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    BQ Aquaris E4.5. Αυτό είναι το πρώτο Ubuntu phone της αγοράς

    Πιθανότατα θα θυμάστε την προσπάθεια της Canonical να κυκλοφορήσει το δικό της Ubuntu Phone, ζητώντας χρηματοδότηση μέσω crowdfunding. Το Ubuntu Edge δεν τα είχε καταφέρει ωστόσο, να πιάσει τον υψηλό στόχο χρημάτων που είχε μπει στην εκστρατεία του. έτσι η εταιρεία στράφηκε σε συνεργάτες για το επόμενο διάστημα όπως η κινεζική Meizu και η ισπανική BQ.

    BQ Aquaris

    Έφτασε η ώρα, λοιπόν, για το πρώτο Ubuntu Phone της αγοράς από τη δεύτερη και αυτό είναι το BQ Aquaris E4.5. Μία όχι ακριβώς καινούρια αλλά ανανεωμένη πρόταση πάντως, που βασίζεται στο “κλασικό” μοντέλο Aquaris E4.5, με Android, το οποίο πλέον διαθέτει το λειτουργικό της Canonical.

    Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το BQ Aquaris E4.5 διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών ανάλυσης 960×540 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek στα 1.3GHz, 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου μέσω micro-SD card, κάμερες 8 και 5MPixels, καθώς και dual-SIM υποστήριξη. Specs που κρίνονται μέτρια για μία συσκευή με κόστος 169.90 ευρώ, η οποία ωστόσο θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με ένα νέο άκρως υποσχόμενο mobile OS.

    BQ Aquaris 02

    Η εμπειρία του λειτουργικού Ubuntu περιλαμβάνει ξεχωριστές αλληλεπιδράσεις με το χρήση, με έμφαση στο χαρακτηριστικό Scopes, “μία επανεφεύρεση του mobile UI” όπως σημειώνεται, που παρουσιάζει έναν νέο τρόπο γρήγορης “οπτικής” πρόσβασης στις σημαντικότερες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως μουσική, social, local, φωτογραφίες κ.ά., μέσω κατηγοριοποιημένων home screens.

    Το Scopes μετατρέπουν τις εφαρμογές σε… ξεχωριστές εμπειρίες, φέρνοντας με αυτό τον τρόπο από την πρώτη στιγμή μία δυναμική στο νέο “οικοσύστημα” της Canonical. Υποστηρίζουν κάθε είδος περιεχομένου, προσφέροντας στους developers έναν εύκολο τρόπο ώστε οι δημιουργίες τους να είναι, πρακτικά, ενσωματωμένες στην εμπειρία της συσκευής. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους Scopes, μέσω ενός εύκολου στη χρήση UI toolkit, με πολύ χαμηλότερο κόστος συντήρησης και ανάπτυξης απ’ ό,τι οι παραδοσιακές εφαρμογές, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι Canonical και ΒQ έχουν συνεργαστεί με αρκετούς εταίρους ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον περιεχόμενο για τους χρήστες από την πρώτη στιγμή διάθεσης της συσκευής.

    To BQ Aquaris E4.5 θα διατεθεί μέσω online flash sales στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και σε συνεργασία με διάφορους παρόχους από τις 9 Φεβρουαρίου (έως τώρα δε γνωρίζουμε κάτι για κυκλοφορία της στην ελληνική αγορά), ενώ σχέδια για πωλήσεις σε άλλες περιοχές του κόσμου δεν υπάρχουν προς το παρόν.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles