BREAKING

0

Παρουσιάζουμε τη νέα φωτογραφική μηχανή της Nikon με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση: την εντυπωσιακά ευέλικτη D810

[Δ.Τ.]

brand new nikon

Η Nikon ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου την κυκλοφορία της D810, της νέας κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής με υψηλή ανάλυση που ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση. Με δυνατότητα αποτύπωσης από την πιο λεπτή υφή έως θέματα που κινούνται με υψηλή ταχύτητα, αυτή η εντυπωσιακά ευέλικτη φωτογραφική μηχανή 36,3 megapixel θα ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες σας.

Με την ασύγκριτη ποιότητα εικόνας, την απόδοση υψηλής ταχύτητας και την ευελιξία λήψης video Full HD, η πλήρως ανασχεδιασμένη D810 ξεπερνά την προκάτοχό της και θέτει νέα πρότυπα στις λήψεις υψηλής ανάλυσης. Ο νέος αισθητήρας με φορμά FX, το εξαιρετικά μεγάλο εύρος ISO και ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 που διαθέτει αποδίδουν πρωτοφανή ευκρίνεια, εντυπωσιακή τονικότητα και μειωμένο θόρυβο σε κάθε ρύθμιση ευαισθησίας. Η κορυφαία απόδοση AF, η ταχύτητα ριπής που φτάνει τα 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και η λήψη video Full HD στα 1.080/60p καταγράφουν κάθε σκηνή με απόλυτη ακρίβεια ενώ, παράλληλα, η λειτουργία Picture Control 2.0 της Nikon εξασφαλίζει ιδιαίτερες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων εντός της φωτογραφικής μηχανής και ευέλικτες επιλογές βελτιστοποίησης. Είτε σε συνθήκες φωτογραφικού στούντιο είτε σε εξωτερικές λήψεις, πρόκειται για μια κορυφαία μηχανή απεικόνισης για τους φωτογράφους που επιθυμούν το όραμά τους να αποτυπώνεται με κάθε λεπτομέρεια.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Η Nikon δημιούργησε την D810 ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των επαγγελματιών φωτογράφων. Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαλείο που προσφέρει στους φωτογράφους από διάφορους χώρους τη δυνατότητα να αποτυπώνουν όσα οραματίζονται. Ανεβάζει τον πήχη στις φωτογραφίσεις υψηλής ανάλυσης καθώς αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα και την ευελιξία ISO και περιλαμβάνει νέες λειτουργίες χάρη στις οποίες ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί στο εσωτερικό της φωτογραφικής μηχανής κατά τις λήψεις ώστε να επιτυγχάνεται μοναδική σταθερότητα. Εάν αναζητάτε την ελευθερία να τραβάτε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, τα αποτελέσματα που θα σας χαρίσει η D810 θα σας ενθουσιάσουν».

 

Φωτογραφική μηχανή με κορυφαία υψηλή ανάλυση

brand new nikon.jpg 2

Οδηγώντας τη δημιουργική ελευθερία σε εντελώς νέο επίπεδο, η D810 προσφέρει εντυπωσιακές νέες δυνατότητες στις λήψεις υψηλής ανάλυσης. Ο νέος αισθητήρας με φορμά FX της φωτογραφικής μηχανής αποδίδει την κορυφαία ανάλυση 36,3 megapixel και έχει σχεδιαστεί χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο για να εξασφαλίζει υψηλής ακρίβειας λεπτομέρεια εικόνας τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στα video. Για πρώτη φορά στις φωτογραφικές μηχανές D-SLR, το ιδιαίτερα μεγάλο εύρος ISO της D810 ξεκινά από το ISO 64 για πιο καθαρές και ευκρινείς εικόνες κατά τις λήψεις σε έντονο φως και έχετε τη δυνατότητα λήψης σε έως και ISO 12.800. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε το εύρος σε ισοδύναμο με ISO 32 έως 51.200. Εξοπλισμένη με τον ίδιο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 όπως και η κορυφαία φωτογραφική μηχανή D4S της Nikon, η D810 χαρακτηρίζεται από ενισχυμένη απόδοση. Η απόδοση εικόνας και η δυνατότητα ISO έχουν βελτιωθεί σημαντικά τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα video και οι εξελιγμένοι νέοι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται εξασφαλίζουν ανώτερη ευκρίνεια και βελτιωμένη διαβάθμιση τόνων που χαρίζει απτή αίσθηση του βάθους στο σύνολο του εύρους της ευαισθησίας.

Πιστότητα σε υψηλή ταχύτητα: μια φωτογραφική μηχανή γρήγορη, ισχυρή και έτοιμη για όλα

brand new nikon 3

Καθώς έχει σχεδιαστεί για άριστη απόδοση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, η D810 διαθέτει ισχυρές δυνατότητες σε υψηλή ταχύτητα, που σας χαρίζουν μοναδική ευελιξία. Μπορείτε να φωτογραφίσετε ακόμη και τα πιο γρήγορα και απρόβλεπτα θέματα σε υψηλή ανάλυση. Χάρη στις μεγαλύτερες ταχύτητες συνεχούς λήψης και το κορυφαίο σύστημα AF 51 σημείων Multi-CAM 3500FX, αποτυπώνονται εικόνες με ακρίβεια και πλήρη ανάλυση χωρίς συμβιβασμούς, σε ταχύτητα 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με ανάλυση 15,3 MP και ταχύτητα 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία κροπαρίσματος DX. Η νέα λειτουργία AF επιλογής περιοχής από ομάδα που ανέπτυξε η Nikon, εξασφαλίζει γρήγορη εστίαση και βελτιωμένη απομόνωση του φόντου όταν τα θέματα της λήψης είναι συγκριτικά μικρά και βρίσκονται κοντά σε φόντο που αποσπά την προσοχή ή παρουσιάζει υψηλή αντίθεση. Ο νέος χώρος κλείστρου/κατόπτρου μειώνει το κούνημα της εικόνας για σταθερή εικόνα από το σκόπευτρο και ελάχιστους χρόνους διακοπής στη διάρκεια λήψεων υψηλής ταχύτητας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το νέο ηλεκτρονικό κλείστρο μπροστινής κουρτίνας για να ελαχιστοποιήσετε τους εσωτερικούς κραδασμούς και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης μικρών θαμπών περιοχών στις λεπτομέρειες. Για ταχύτερη μεταφορά εικόνας και διευκόλυνση της επεξεργασίας μετά τη λήψη, η μορφή αρχείου RAW Size S της Nikon εξασφαλίζει αρχεία NEF 12 bit της Nikon χωρίς συμπίεση.

Η ελευθερία της κινηματογραφικής δημιουργίας

brand new nikon 4

Η λήψη πλάνων video σε μια φωτογραφική μηχανή με την ισχύ της Nikon D810 είναι μια πλούσια εμπειρία χωρίς περιορισμούς. Η D810 αποτελεί ένα ισχυρό και ευέλικτο εργαλείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών εικονοληπτών, καθώς εγγράφει video Full HD (1080p) σε ταχύτητες καρέ 50p/60p με σημαντικά μειωμένο θόρυβο, παραμορφώσεις moire και ψευδή χρώματα. Παρέχεται η δυνατότητα λήψης με κροπάρισμα αισθητήρα FX και DX καθώς και καθαρή έξοδος HDMI. Διατίθεται επίσης η δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης πλάνων σε πλήρη ανάλυση εντός της φωτογραφικής μηχανής και σε εξωτερική συσκευή εγγραφής. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ευαισθησία από ISO 64 έως ISO 51.200 ισοδύναμο σε λειτουργία M. Παράλληλα, η αυτόματη λειτουργία ISO σάς επιτρέπει να διαμορφώνετε τις μέγιστες ρυθμίσεις ISO με τις οποίες θέλετε να δουλέψετε. Η αποθορυβοποίηση 3D της Nikon μειώνει τον τυχαίο θόρυβο, τις παραμορφώσεις και το τρεμούλιασμα που προκύπτει κατά τη βιντεοσκόπηση σε ρυθμίσεις υψηλής ευαισθησίας. Η λειτουργία τονισμένων σημείων εμφανίζει ξεκάθαρα στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής ποια ακριβώς σημεία είναι υπερτονισμένα. Οι προηγμένες δυνατότητες ελέγχου του ήχου βελτιώνουν την εγγραφή ήχου και εξασφαλίζουν γενικά μεγαλύτερη ευελιξία. Υπάρχει είσοδος για στερεοφωνικό μικρόφωνο και έξοδος ήχου χάρη στις οποίες μπορείτε να βελτιστοποιήσετε μεμονωμένα τα επίπεδα του ήχου, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το εύρος του ήχου (μεγάλο/φωνή), ενώ ο θόρυβος από τον άνεμο μπορεί να μειωθεί κατά την εγγραφή με το ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Δημιουργική ευελιξία

Σε όποιο είδος φωτογραφίας κι αν επικεντρώνεστε, η D810 θα κάνει το δημιουργικό σας όραμα πραγματικότητα με μεγάλη ακρίβεια. Είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε video, το νέο σύστημα Picture Control της Nikon δεύτερης γενιάς σάς προσφέρει πολύτιμα εργαλεία, για χρήση πριν από τη λήψη αλλά και μετά, χαρίζοντας πλήρη έλεγχο της ευκρίνειας, της αντίθεσης, της φωτεινότητας, της απόχρωσης, της διαύγειας και του κορεσμού. Για απόλυτη ελευθερία στην επεξεργασία μετά τη λήψη, η νέα ρύθμιση Flat (Ισοβαρές) θα διατηρήσει όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες της πλούσιας διαβάθμισης τόνων, τόσο στα τονισμένα σημεία όσο και στα σκιασμένα. Η νέα ρύθμιση διαύγειας σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε με ακρίβεια την αντίθεση ώστε να διακρίνονται οι διαφορετικές δομές. Κατά τη λήψη, η οθόνη ρύθμισης χρωμάτων 8,0 cm (3,2 in.), 1229k-dot της φωτογραφικής μηχανής σάς επιτρέπει να μεταφέρετε την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις της ροής εργασίας σας. Η νέα δυνατότητα zoom σε διαχωρισμένη οθόνη ζωντανής προβολής επιτρέπει τον έλεγχο της ευθυγράμμισης και της ευκρίνειας με απόλυτη ακρίβεια, ενώ είναι ιδανική για φωτογραφίσεις αρχιτεκτονικών θεμάτων ή προϊόντων. Δεν λείπουν οι πρόσθετες δυνατότητες δημιουργικότητας, όπως η απεριόριστη συνεχής λήψη, που σας δίνει τη δυνατότητα να αποτυπώσετε μια πληθώρα εικόνων JPEG και να δημιουργήσετε εντυπωσιακές φωτογραφίες με καταγραφή του ίχνους των φώτων του αντικειμένου (light-trail).

Σύστημα συνολικής ψηφιακής απεικόνισης (Total Digital Imaging System)

Τον πρώτο ρόλο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων θεαματικής απεικόνισης της D810 παίζει το σύστημα συνολικής απεικόνισης (Total Imaging System) της Nikon. Απολύτως απαραίτητο χαρακτηριστικό για μια φωτογραφική μηχανή υψηλού αριθμού megapixel είναι τα οπτικά συστήματα μέγιστου διαμετρήματος, και οι φακοί μεγάλου εύρους NIKKOR της Nikon που αναδεικνύουν εύκολα και απόλυτα τις δυνατότητες του αισθητήρα 36,3 megapixel της D810. Με την ιδιαίτερα υψηλή ισχύ τους σε επίπεδο ανάλυσης, οι φακοί NIKKOR ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φωτογράφων κάθε κλάδου. Επίσης η D810 είναι πλήρως συμβατή με το προηγμένο σύστημα δημιουργικού φωτισμού της Nikon (Creative Lighting System), ενώ συνδυάζεται με μια σειρά ευέλικτων μονάδων φλας Speedlight για δημιουργική φωτογράφιση με φλας εντός και εκτός φωτογραφικής μηχανής.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών:

Νέος αισθητήρας με φορμά FX 36,3 MP: προσφέρει μοναδική λεπτομέρεια εικόνας και εξαιρετική ευελιξία στο κροπάρισμα.

Ιδιαίτερα μεγάλο εύρος ευαισθησίας στο φως: το εύρος ISO κυμαίνεται από 64 έως 12.800, με δυνατότητα επέκτασης σε ισοδύναμο με ISO 32 έως 51.200.

Ταχύτητα ριπής έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): εικόνες πλήρους ανάλυσης, χωρίς συμβιβασμούς, σε έως 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Εικόνες 15,3 MP σε έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία κροπαρίσματος DX.

EXPEED 4: ενισχύει τη συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής, μεταφέροντάς την σε εντελώς νέο επίπεδο.

Κορυφαία απόδοση AF: το σύστημα AF 51 σημείων Multi-CAM 3500FX μπορεί να διαμορφωθεί και να καλύπτει 9, 21 και 51 σημεία με ευαισθησία έως -2 EV (ISO 100, 20°C/68°F).

Λειτουργία AF επιλογής περιοχής από ομάδα: γρήγορη εστίαση και βελτιωμένη απομόνωση του φόντου, ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες φωτισμού.

Λειτουργία D-Movie πολλαπλής περιοχής: video Full HD (1080p) με φορμά FX και DX σε 50p/60p. Αποκτήστε πρόσβαση στο πλήρες εύρος ευαισθησίας στο φως, από ISO 64, όσο βιντεοσκοπείτε, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ελέγχετε την ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και τα επίπεδα του ήχου.

RAW Size S: εξασφαλίζει αρχεία NEF 12 bit της Nikon χωρίς συμπίεση, με πλούσια διαβάθμιση, που επιτρέπουν ταχύτερη μεταφορά εικόνας και ομαλότερη επεξεργασία μετά τη λήψη.

Picture Control 2.0: εύκολη επεξεργασία μετά τη λήψη με ρύθμιση Flat (ισοβαρούς) για μέγιστο δυναμικό εύρος. Προσαρμόστε με ακρίβεια τις λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση διαύγειας.

Ιδιαίτερη ευκρίνεια: νέα αρχιτεκτονική κλείστρου/χώρου κατόπτρου και λειτουργίες ηλεκτρονικής μπροστινής κουρτίνας που εξασφαλίζουν τα πιο ευκρινή αποτελέσματα.

Οθόνη ρύθμισης χρωμάτων: οθόνη LCD RGBW 8,0 cm (3,2 in.), 1229k dot, με μη ανακλαστική επίστρωση. Μεταφέρετε την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Zoom διαιρεμένης οθόνης σε ζωντανή προβολή: ελέγξτε την ευθυγράμμιση και την ευκρίνεια με απόλυτη ακρίβεια.

Προσβάσιμο μέσω του κουμπιού "i" της φωτογραφικής μηχανής.

Γρήγορο και ανθεκτικό κλείστρο: μονάδα κλείστρου από κέβλαρ/ίνες άνθρακα με χρόνο υστέρησης κλείστρου 52 ms, τυπικό κύκλο ζωής 200.000 απελευθερώσεων και ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 έως 30 δευτ. με δυνατότητα συγχρονισμού φλας έως 1/250 του δευτερολέπτου.

Απεριόριστη συνεχής λήψη: αποτυπώστε μια πληθώρα εικόνων JPEG και δημιουργήστε εντυπωσιακές φωτογραφίες με καταγραφή του ίχνους των φώτων του αντικειμένου (light-trail).

Μπαταρία EL-15 υψηλής χωρητικότητας: εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και ελαφριά επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 1.900 mAh (7,0 V). Αποτυπώστε έως 1.200 φωτογραφίες1 με μία μόνο φόρτιση.

Μέσα αποθήκευσης: δύο υποδοχές καρτών για απρόσκοπτες λήψεις. Μία υποδοχή καρτών CF για κάρτες UDMA 7 υψηλής ταχύτητας και μία υποδοχή καρτών SD για κάρτες SDXC και UHS-I υψηλής ταχύτητας και υψηλής χωρητικότητας.

Ανθεκτικό, ελαφρύ σώμα από κράμα μαγνησίου: υψηλός βαθμός στεγανοποίησης από τις καιρικές συνθήκες και τη σκόνη, που εξασφαλίζει την προστασία της D810 από την υγρασία και τη σκόνη.

Ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση: υποστηρίζει Ethernet και ασύρματο LAN. Για να συνδεθείτε, χρησιμοποιήστε τον προαιρετικό πομπό δεδομένων UT-1 μαζί με τον ασύρματο πομπό WT-5.

Σημείωση:

1.  Με βάση τα πρότυπα CIPA.

0 Comment