17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Broadwell Core M. Αποκαλυπτήρια του νέου επεξεργαστή της Intel για laptops/tablets!

    O Broadwell, o νέος Core M επεξεργαστής της Intel αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Computex που άνοιξε χτες τις πόρτες της (ναι δεν είναι μόνο η WWDC της Apple που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των απανταχού tech geeks). Στην ομιλία της Intel, η πρόεδρος του κολοσσού του computing, Renee James  παρουσίασε τον Broadwell, το νέο επεξεργαστή που ανήκει στην οικογένεια των Core M που στοχεύουν στην αγορά των high-end tablets και των υβριδικών laptops.

    Broadwellb

    H James εξήρε το γεγονός ότι ο Broadwell εμφανίζει εξαιρετική θερμική συμπεριφορά, ενώ είναι ελαφρύτερος και πιο λεπτός, καταναλώνοντας τη λιγότερη ενέργεια σε ολόκληρη την μακρόχρονη ιστορία της Intel. Μάλιστα, όπως τόνισε η πρόεδρος της Intel, παρά το μικρό του μέγεθος, το νέο chip δεν θα κάνει καμία έκπτωση στις επιδόσεις. To μοντέλο αναφοράς, το οποίο έτρεχε με το νέο Core M επεξεργαστή της Intel ήταν ένα υβριδικό laptop, το οποίο ξεχώριζε για την οθόνη των 12.5 ιντσών , το ελάχιστο βάρος (μόλις 670 γραμμάρια) και το εξαιρετικά μικρό πάχος (7.2 mm). Επιπλέον, το εν λόγω μοντέλο μπορούσε να προσαρτηθεί σε έναν docking station, παρέχοντας μία πιο desktop εμπειρία στους χρήστες.

    Broadwell2

    H Renee James δεν θέλησε να αποκαλύψει το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει στην αγορά ο νέος επεξεργαστής, ωστόσο στο παρελθόν είχε ανακοινωθεί ότι ο Broadwell μάλλον θα κάνει την εμφάνιση του προς τα τέλη του έτους με αρχές του 2015, μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του νέου i7, που φέρει την κωδική ονομασία Devil’s Canyon και είναι η νέα CPU της γνωστής σειράς που θα στοχεύει στην αγορά των high-end users που αρέσκονται στο overclocking.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles