12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    C-Face: Η «έξυπνη» anti-COVID μάσκα που μεταφράζει την ομιλία σας σε… 8 γλώσσες!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι πλέον η μάσκα θα μας συντροφεύει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε θα πρέπει να μάθουμε να «συμβιώνουμε» με αυτή για πολύ καιρό. Ως γνωστόν, στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές μάσκες διαφόρων τύπων, όπου η καθεμία προσφέρει και διαφορετικές βαθμίδες προστασίας από τον COVID-19, ωστόσο η Donut Robotics, μία start up από την Ιαπωνία (που αλλού;) αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα, κατασκευάζοντας την C-Face, μια «έξυπνη» μάσκα που είναι εμπλουτισμένη με «έξυπνες» λειτουργίες, καθώς μπορεί να… μεταφράσει την ομιλία του χρήστη της σε… 8 διαφορετικές γλώσσες!

    H μάσκα C-Face διαθέτει ειδική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει σε οποίον τη φοράει να ακούγεται πολύ πιο καθαρά η φωνή του, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφράσει την ομιλία σε Ιαπωνικά, Κινεζικά, Κορεατικά, Βιετναμέζικα, Ινδονησιακά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. H C-Face συνδέεται με Bluetooth τεχνολογία και φυσικά χρειάζεται ένα application που εγκαθίσταται στο smartphone του χρήστη της μάσκας για να μπορέσει να λειτουργήσει, ενώ οι δημιουργοί της αναφέρουν ότι η εν λόγω εφαρμογή βασίζεται σε τεχνικές machine learning. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η εν λόγω μάσκα θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2021, θα στοιχίζει κοντά στα 38$, αλλά εάν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα «μεταφραστικά» features της θα πρέπει να πληρώνει μηνιαία συνδρομή.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles