BREAKING

Cablenet: αύξηση εσόδων κατά 19,4% το 2022, με «άλμα» στην Κινητή Τηλεφωνία

Νέα αύξηση εσόδων για την Cablenet που για άλλη μια χρονιά συνέχισε την ανοδική της πορεία Συγκεκριμένα, το 2022 έφτασε τα 63,9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα έσοδα των 53,5 εκατ. ευρώ το 2021, που αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 19.4%. Αυτή η διψήφια αύξηση των εσόδων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρή ανάπτυξη της Συνδρομητικής βάσης, η οποία σημείωσε αύξηση 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Γιάννος Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Ανασκόπησής του, δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα ότι η αγορά συνεχίζει να εμπιστεύεται την Cablenet και να μας δίνει ένα τόσο σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, από τους κορυφαίους στον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ακόμη πιο σημαντικό λόγω του ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης επιτεύχθηκε μέσα σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον, που συνέχισε να παρουσιάζει τεράστιες προκλήσεις για όλες τις επιχειρήσεις. Ενώ στις αρχές του 2022 υπήρχαν σημάδια για σταθεροποίηση των βασικών παραμέτρων της οικονομίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι μακροπρόθεσμες  επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 απαιτούσαν συνεχείς αναπροσαρμογές στο λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας. Το 2022 ήταν έτσι, το 3ο κατά σειρά έτος προκλήσεων, κατά τη διάρκεια του οποίου η Cablenet έπρεπε να ανταποκριθεί στη μακροπρόθεσμη εξελικτική της πορεία».

«Άλμα» στην  Κινητή Τηλεφωνία

Ειδικότερα, η Cablenet ενισχύοντας την ανταγωνιστική της θέση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση (περίπου 102%) της βάσης συνδρομητών, υπερβαίνοντας τους 93.000 Συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής μέχρι το τέλος του 2022. Αυτό καθιστά την Cablenet το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο κινητής (Fastest Growing Mobile Network) και συνοδεύτηκε με αύξηση 134% των εσόδων της το 2022 έναντι του 2021.

Η ανατροπή που έφερε στην αγορά το καινοτόμο προϊόν Purple Max Mobile κατέδειξε ότι κάλυψε μια σημαντική ανάγκη των καταναλωτών όπως αποδεικνύεται από τη συνεχή υποστήριξη μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Ανατροπές έφερε το λανσάρισμα του Purple Max Internet

Στις υπηρεσίες διαδικτύου, η Cablenet έκανε μια ακόμη ανατροπή με το λανσάρισμα ενός πρωτοποριακού προϊόντος, του Purple Max Internet. Το Purple Max Internet είναι η νέα υπηρεσία διαδικτύου, που προσφέρει ταχύτητα 250Mbps με αυτόματη δυνατότητα να πετύχει τη μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα δικτύου στην περιοχή του συνδρομητή. Αυτό επιτρέπει στους συνδρομητές της Cablenet να μην ανησυχούν για την ταχύτητα του Internet ποτέ ξανά και να μην χρειάζονται αλλαγή πακέτου. Επιπρόσθετα, συμπεριλαμβάνει την επαναστατική υπηρεσία Plume HomePass, παρέχοντας εμπειρίες που αναβαθμίζουν την διαδικτυακή εμπειρία στο σπίτι. Η Cablenet επιπλέον, αξιοποιώντας τη στρατηγική συνεργασία με την Plume, την πρωτοπόρο Εταιρεία σε εξατομικευμένες επικοινωνιακές λύσεις, έκανε ένα μεγάλο άλμα στην εξέλιξη του «έξυπνου» σπιτιού.

Παράλληλα, η επέκταση του δικτύου της σε νέες περιοχές της Κύπρου συνεχίστηκε για να καλύψει τη ζήτηση τόσο από οικιακούς πελάτες, όσο και από επιχειρήσεις. Πλέον, η Cablenet καλύπτει περίπου 205.000 κατοικίες, παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της για συνεχή επέκταση του δικτύου της, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κάλυψης του 80% περίπου των νοικοκυριών της χώρας. Η παραπάνω επέκταση συνοδεύτηκε από τη σταθερή δέσμευσή της εταιρείας να προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες στους Συνδρομητές της και να ενισχύσει την αξιοπιστία και την απόδοση του δικτύου της , με γνώμονα πάντα την απαράμιλλη εμπειρία των πελατών της. Αυτή η δέσμευση είναι επίσης συνυφασμένη με την αύξηση των ενεργειών και των επενδύσεών της εταιρείας για ένα πράσινο μέλλον.

Κορυφαίο brand στη Συνολική Ικανοποίηση Πελατών

Ορόσημο για την Cablenet το 2022, ήταν η διατήρησή της στην κατάταξη ως το κορυφαίο brand στη Συνολική Ικανοποίηση Πελατών (CSAT), καθώς και η επίτευξη του υψηλότερου Net Promoter Score (NPS) στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών, τόσο στις σταθερές όσο και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με έρευνα αγοράς που διεξήχθη για λογαριασμό της Cablenet από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών αγοράς CYMAR. Αυτή η κατάταξη καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξο το μέλλον για την περαιτέρω πορεία της Cablenet, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα  αυτών των δεικτών προόδου για κάθε εταιρεία. Σε μια ανοικτή και ελεύθερη αγορά, ο πελάτης είναι αυτός που έχει τον τελικό λόγο για το ποιοι οργανισμοί θα επιβιώσουν και θα αναπτυχθούν στον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του 2022, η Cablenet, αύξησε επίσης, την πελατειακή της βάση στην τηλεόραση, τόσο στον αθλητικό τομέα όσο και στον τομέα της ψυχαγωγίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η Cablenet,  απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης και διανομής του Ευρωμπάσκετ, καθώς και της κορυφαίας ομάδας της ελληνικής Super League, του Ολυμπιακού Πειραιώς, γεγονός που αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές στο ευρύ κοινό.

Η δέσμευση της Cablenet στους πελάτες της αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία μέσω του tag line ‘For a Better Life’, αποτελεί και δέσμευση προς το προσωπικό της. Αυτό το μότο φαίνεται να αποτυπώνεται και στους δείκτες ικανοποίησης του προσωπικού της εταιρείας, καθώς το 2022 , ο δείκτης eNPS (Employee Net Promoter Score) αυξήθηκε κατά 18%. 

Το μότο «For a Better Life» γίνεται πράξη

Επιπλέον, σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Μιχαηλίδης ανέφερε: «Θα ήθελα να κλείσω, λέγοντας ότι, η συνεχιζόμενη μετεξέλιξη της Cablenet, σε μια εποχή όπου η εταιρεία αναπτύσσεται με κορυφαίο ρυθμό στον κλάδο, δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Είμαι απίστευτα υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι της Cablenet έχουν αποδώσει για να κάνουν αυτό το κατόρθωμα να γίνει πραγματικότητα το 2022, καθώς και για τη δέσμευση και τη σκληρή δουλειά τους. Η αύξηση που παρατηρήσαμε στους δείκτες ικανοποίησης των εργαζομένων μας, είναι τόσο επιβράβευση όσο και εκπλήρωση της υπόσχεσης που δίνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας ότι στην Cablenet, μπορούν να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να χτίσουν μια σταθερή βάση για το μέλλον τους».

Ο Πρόεδρος της Cablenet, Nikhil Patil, δήλωσε: «Η Cablenet συνέχισε την ανοδική της πορεία με μια πραγματικά εξαιρετική απόδοση το 2022. Η καθιέρωση της εταιρείας στον χώρο της κινητής και η συνεχής της ανάπτυξη αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Είμαστε ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι από την ανάδειξη της εταιρείας σαν το κορυφαίο brand σε δείκτες ικανοποίησης πελατών αλλά και παράλληλα, στην αύξηση των δεικτών ικανοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού. Αυτά αποτελούν απόδειξη μιας στρατηγικής που έχει αναπτύξει και εφαρμόσει η διοικητική  ομάδα της Εταιρείας, η οποία συνδυάζει αύξηση εσόδων με παράλληλη επένδυση σε θεμελιώδη στοιχεία προόδου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Cablenet θα συνεχίσει και θα επιταχύνει περαιτέρω το επενδυτικό της πρόγραμμα σε όλους τους τομείς με απώτερο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Συνδρομητών να έχουν πρόσβαση στην φιλοσοφία του «For a Better Life».

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment

Post a Comment

(required)
(required - never published nor shared)