16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Cablenet και Primetel: Την ερχόμενη εβδομάδα ρίχνονται στην μάχη του πλειστηριασμού για την νέα άδεια Κινητής Τηλεφωνίας

    gsm-antenna-640x336

    Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (Τρίτη 14 Μαΐου και Τετάρτη 15 Μαΐου) θα διεξαχθεί ο νέος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκχώρηση του ατομικού Δικαιώματος Χρήσης του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων (800 MHz, 2600 MHz) για Ίδρυση και Λειτουργία Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

    Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό (πλειστηριασμός) αναμένεται να συμμετάσχουν οι εταιρείες Cablenet Communication Systems Ltd, και Primetel PLC, οι οποίες, έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υπέβαλαν στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, κρίθηκαν ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια, και συμπεριλήφθησαν στον κατάλογο των Προσοντούχων Πλειοδοτών.

    Μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσφερθεί στην Αγορά μια (1) νέα Εξουσιοδότηση Ραδιοεπικοινωνιών, (Άδεια) η οποία θα χορηγηθεί στον αιτητή που θα καταστεί νικητής μέσω της πλειοδοτικής διαδικασίας. Η τιμή εκκίνησης της πλειοδοτικής διαδικασίας καθορίστηκε στα €4.200.000 (τέσσερα εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ).

    Σημειώνεται ότι η νικήτρια του πλειοδοτικού διαγωνισμού υποχρεούται να ιδρύσει και να λειτουργήσει ευρυζωνικό δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών τέταρτης γενεάς (4G) για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το οποίο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 θα καλύπτει γεωγραφικά το 50% των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου, και το 75% των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

    Σε περίπτωση που η εξουσιοδοτημένη επιχείρηση κατέχει ραδιοφάσμα και σε άλλη ζώνη ραδιοσυχνοτήτων, στην οποία μπορούν επίσης να αναπτυχθούν ευρυζωνικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών τέταρτης γενεάς (4G), τότε η υποχρέωση γεωγραφικής κάλυψης που αναφέρεται πιο πάνω, αφορά το δίκτυο της εξουσιοδοτημένης επιχείρησης στο σύνολό του, ανεξάρτητα από τις ζώνες ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούνται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles