12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το Call of Duty franchise γράφει ιστορία, ξεπερνώντας τα 175 εκατ. αντίτυπα!

    Τα Call of Duty είναι μία σειρά τίτλων που πραγματικά έχουν συνδεθεί με την ιστορική εξέλιξη του gaming, καθώς όποιο game φέρει το όνομα Call of Duty στον τίτλο του, είναι σα να υπογράφει αυτομάτως συμβόλαιο με την επιτυχία. Η εκπληκτική πορεία των παιχνιδιών Call of Duty αποτυπώνεται και στα νούμερα του, καθώς οι συνολικές πωλήσεις του είναι… αστρονομικές! Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Activision, από το 2003 που κυκλοφόρησε το πρώτο Call of Duty μέχρι σήμερα, έχουν πωληθεί περισσότερα από 175 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις πλατφόρμες που το δημοφιλές game έκανε την εμφάνιση του!

    call-of-duty-modern-warfare-4-wallpaper-2

    Ο παραπάνω αριθμός μεταφράζεται ποσοτικά σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη για το σύνολο του franchise, με την Activision να σημειώνει ότι έχει υπολογιστεί ότι πωλείται ένα copy του Call of Duty κάθε δύο λεπτά! To Call of Duty franchise ακολουθεί από κοντά το Grand Theft Auto, το οποίο μέχρι στιγμής έχει πουλήσει παραπάνω από 185 εκατ. copies από την ημέρα που έκανε την εμφάνιση του στον κόσμο του gaming. Μάλιστα, στο infographic που έδωσε στη δημοσιότητα η Activision, μας ενημέρωσε ότι από την day 1 του CoD έχουν παιχτεί περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια multiplayer matches, με τους παίκτες μάλιστα να έχουν εξαπολύσει παραπάνω από 300 δισεκατομμύρια… χειροβομβίδες! Επιπλέον, οι gamers έχουν καταφέρει να κερδίσουν κοντά στις 579 δισεκατομμύρια in-game ανταμοιβές, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί και ως πέντε φορές τον αριθμό των πλανητικών συστημάτων που υπάρχουν στο γαλαξία μας. Χωρίς αμφιβολία, το Call of Duty αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία του gaming και τα παραπάνω νούμερα απλώς επιβεβαιώνουν το… προφανές!  

    cod_champs_infographic_final

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles