23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Canalys: 300 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές διατέθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου

    Αριθμοί αριθμοί. Ξέρετε ότι μας αρέσουν οι αριθμοί. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Canalys, το πρώτο τρίμηνο του 2013 διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 308,7 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές , αριθμός αυξημένος από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, κατά 37,4%. Αν χωρίσουμε όμως, αυτό τον αριθμό συσκευών, στα λειτουργικά τα οποία χρησιμοποιούν, άρα να βρούμε το μερίδιο αγοράς για τα λειτουργικά, χουμε: 59,5% Android, 19,3% Apple iOS και 18,1% Windows Phone.

    Ως έξυπνες συσκευές η Canalys χαρακτηρίζει τα: notebooks, tablets και smartphones, τα όρια ανάμεσα στα οποία είναι πλέον αρκετά ασαφή.

    canalys_q1_2013

    Όσον αφορά τις εταιρείες, κυρίαρχη είναι η Samsung με μερίδιο αγοράς στο 26,6%, με δεύτερη την Apple στο 19.3%, αν και όπως σημειώνει η Canalys, η Apple κυριαρχεί στον χώρο των tablets έχοντας ένα μερίδιο αγοράς που φτάνει το 46,4% το οποίο όμως, συνεχίζει να είναι πτωτικό σε σχέση και με τους Android αντιπάλους τους. Την πεντάδα των εταιρειών κλείνουν η Lenovo (5% μερίδιο αγοράς), η Sony (3.2%) και η Huawei (3,1%).

    Μία από τις ενδιαφέρουσες σημειώσεις της Canalys; Ότι η μεγαλύτερη πτώση στα ποσοστά πωλήσεων των notebooks, έχει παρατηρηθεί στην Ευρώπη όπου η διάθεση notebooks, έπεσε κατά 25,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει πως οι ευρωπαίοι επιλέγουν ή πιο μικρές συσκευές (tablets, smartphones) ή πιο σταθερές (desktop PCs); Μπορεί, ή απλά μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχουν αλλάξει ακόμα το παλιό τους, Windows 7 notebook και δεν το κάνουν με την ίδια ευκολία που το κάνουν οι Αμερικανοί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles