20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Candy Crush Saga. Ένας χρόνος ζωής για το mobile game που γράφει ιστορία

    Τον ένα χρόνο συμπλήρωσε ένα από τα πιο εθιστικά (και όπως φαίνεται επιτυχημένα) mobile games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και ακούει στο όνομα “Candy Crush Saga”.

    candy-crush2

    Ίσως πολλοί από εσάς να έχετε ήδη εθιστεί στα “καραμελάκια”, την απλή λογική του, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει ιδανική απασχόληση σε στιγμές αναμονής σε ουρές, πριν από ραντεβού ή συναντήσεις, σε δρομολόγια με τα ΜΜΜ, περιμένοντας να ετοιμαστεί ένα φαγητό ή λίγο πριν τον ύπνο. Και όχι μόνο, ωστόσο, καθώς μπορείτε να παίξετε το Candy Crush Saga πραγματικά παντού και πάντα, ακόμη κι αν έχετε ελεύθερο χρόνο μερικά μόλις λεπτά.

    Στόχος του παιχνιδιού είναι να δημιουργήσετε τριάδες (ή και παραπάνω) από “καραμελάκια” όμοιου χρώματος, ώστε να τα εξαφανίσετε, με το παιχνίδι να δυσκολεύει όσο περνούν οι πίστες. Έχετε δυνατότητα σύνδεσης με το λογαριασμό σας στο Facebook, ώστε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των φίλων σας ή (το σημαντικότερο) να σας βοηθήσουν με extra ζωές ή για να περάσετε πιο εύκολα κάποια επίπεδα, ενώ, καθώς το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των “Freemium”, μπορείτε να παίξετε ένα συγκεκριμένο αριθμό παρτίδων ελεύθερα και, στη συνέχεια, ή να περιμένετε μερικά λεπτά ώστε να αποκτήσετε “νέες ζωές”, ή να πληρώσετε ένα μικρό αντίτιμο ώστε να συνεχίσετε τη στιγμή που το επιθυμείτε. Ακόμη, ωστόσο, κι αν δεν είστε διατεθειμένοι να δώσετε ούτε cent στην εφαρμογή ή ακόμη και να μην συνδεθείτε online μέσω Facebook, πάντα μπορείτε να προσπεράσετε ένα επίπεδο και να προχωρήσετε στη συνέχεια…

    candycrushsaga

    Το Candy Crush Saga κέρδισε γρήγορα το ενδιαφέρον των χρηστών, κατορθώνοντας να γίνει το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Facebook, ξεπερνώντας το Farmville 2 της Zynga, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του.

    Η King, κατασκευάστριά του, γιορτάζοντας την πρώτη επέτειο του παιχνιδιού-“φαινόμενο” που δημιούργησε, ανακοίνωσε μερικά στατιστικά για αυτό, όπως ότι έχουν παιχθεί περισσότερες από 150 δισ. ξεχωριστές παρτίδες, ενώ οι πιο δημοφιλείς ώρες gaming είναι μεταξύ 6 και 9 το βράδυ αλλά και τις Κυριακές. Στον ένα χρόνο κυκλοφορίας του, το Candy Crush Saga έχει κατεβαστεί, μάλιστα, περισσότερο από 500 εκατ. φορές μέσω Facebook και φορητών συσκευών, αποτελώντας ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών.

    Η King, σύμφωνα με φήμες, έχει υποβάλλει μυστικά αίτηση, ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξαργυρώνοντας την επιτυχία του παιχνιδιού της, μία κίνηση ριψοκίνδυνη ωστόσο, δεδομένου ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, άλλες παρόμοιες εταιρείες που έκαναν ξαφνικά πάταγο και τεράστια επιτυχία με ένα προϊόν τους, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τη δυναμική τους περνώντας ο καιρός.

    Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η τρέλα του Candy Crush Saga, ωστόσο σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με πάλι με τα στατιστικά της King, ένας στους 23 Facebook χρήστες φαίνεται ότι το τιμά και η μανία του συνεχίζεται. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του αποτελείται από γυναίκες, ηλικίας 25-55 χρονών σύμφωνα με τα στατιστικά.

    Τρέλα για το Candy Crush Saga. Ιδού κάποιος που το φορά σε... παντελόνι!
    Τρέλα για το Candy Crush Saga. Ιδού κάποιος που το φορά σε… παντελόνι!

    Σύμφωνα με σχετική έρευνα επίσης, στην οποία συμμετείχαν 1.000 παίκτες, το 32% αυτών παραδέχθηκε ότι έχει αγνοήσει φίλους και οικογένεια για να παίξει, 28% ότι παίζει κατά τη διάρκεια της εργασίας του και 10% ότι έχει καβγαδίσει με άλλους για το χρόνο που περνάει στο παιχνίδι. Το 30%, τέλος, παραδέχθηκαν ότι είναι “εθισμένοι” μαζί του.

    Εσείς, αλήθεια, παίζετε Candy Crush Saga;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles