16.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Η Canon παρουσιάζει έναν APS-H CMOS sensor στα 250MPixel!

    O “πόλεμος” των Megapixel ίσως δεν έχει πλέον τη σημασία που είχε πριν κάποια χρόνια, καθώς οι κατασκευαστές δίνουν βαρύτητα και σε άλλα χαρακτηριστικά, τα οποία ίσως να έχουν στην τελική και περισσότερη σημασία. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι ένας υψηλός αριθμός Megapixels είναι άχρηστος και… κάπως έτσι, φτάνουμε σε ένα νέο ρεκόρ από την Canon που μόλις ανακοίνωσε έναν αισθητήρα φωτογραφικών μηχανών με αισθητήρα 250Megapixel (19.580×12.600 pixels) – τα περισσότερα στον κόσμο για έναν αισθητήρα του μεγέθους του. Είναι ένας APS-H sensor, μεγαλύτερος δηλαδή από τον συνηθισμένο APS-C sensor στις consumer DSLRs, αλλά μικρότερος από τους full-frame sensors των επαγγελματικών καμερών. 

    canon-250-megapixel

    Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου η εταιρεία, ο νέος αισθητήρας μπορεί να “συλλάβει” εικόνες που σας επιτρέπουν να διακρίνετε γράμματα στο πλάι ενός αεροπλάνου που πετάει σε απόσταση έως και 18 χιλιόμετρα από την κάμερα στην οποία έχει εγκατασταθεί! Υλικό video από μία σχετική κάμερα μπορεί να πετύχει επίπεδο ανάλυσης περίπου 125 φορές μεγαλύτερης από την Full HD και 30 φορές μεγαλύτερης από την 4K. 

    Όσο για την πρακτική εφαρμογή ενός τέτοιου αισθητήρα, η Canon εξετάζει το να αξιοποιηθεί η τεχνολογία του σε εξειδικευμένα εργαλεία παρακολούθησης και πρόληψης εγκληματικότητας, όργανα μετρήσεων υπέρ-υψηλής ανάλυσης κ.α.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles