24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Cardboard Kit. Η μεγάλη έκπληξη του Google I/O και η… DIY απάντηση της Google σε VR headsets όπως το Oculus Rift!

    Δυόμισι ώρες κράτησε το “μαραθώνιο” opening keynote του Google I/O 2014, ωστόσο η μεγαλύτερη έκπληξη για τους τυχερούς developers που παρευρέθηκαν σε αυτό ήρθε στο τέλος του. Και αφορούσε το Cardboard, ένα χαρτόνι με “μαγικές” ιδιότητες, που μπορεί να μετατρέψει το smartphone σας σε ένα VR headset!

    cardboard-google-io

    Το κουτί που δόθηκε στους developers είχε την όψη που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, χωρίς, βέβαια, να αποκαλύπτει από την αρχή τη “μαγεία” που έκρυβε μέσα του. Πρόκειται, στην ουσία, για το κιτ κατασκευής της συσκευής που μπορεί να εισάγει το χρήστη στο ιδιαίτερο αυτό project. Το Cardboard Kit περιλαμβάνει φυσικά το χαρτόνι, όπως το βλέπετε στην παρακάτω φωτό, φακούς, μαγνήτες, δύο λωρίδες Velcro και ένα λαστιχάκι. Πρόκειται για υλικά που, όπως αναφέρει η Google, μπορεί να βρείτε και μόνοι σας χωρίς ιδιαίτερα έξοδα, κατασκευάζοντας έτσι τον DIY VR viewer σας, πιο εύκολα από ποτέ.

    cardboard-kit

    Με τη βοήθειά του, μπορείτε να έχετε άπειρες δυνατότητες σε συνεργασία με το smartphone σας: να πετάξετε με τη βοήθεια του Google Earth, να κάνετε ένα εικονικό ταξίδι σε ένα αξιοθέατο όπως το παλάτι των Βερσαλλιών, να “οδηγήσετε” σε μία πόλη όπως το Παρίσι, να δείτε videos από το Youtube σε μία “τεράστια οθόνη” μπροστά σας κ.ά.

    Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε άνετα πως το Cardboard είναι η σχεδόν “ανέξοδη” απάντηση της Google σε Virtual Reality headsets, όπως το Oculus Rift (το οποίο ανήκει πλέον στο Facebook), σε συνεργασία με το Android smartphone σας. (Προς το παρόν, υποστηρίζονται τα Nexus 4 και 5, Moto X, Samsung Galaxy S4 και S5, καθώς και το “παλιό” Samsung Galaxy Nexus).

    google_cardboard

    Όπως αναφέρει, μάλιστα, η εταιρεία πρόκειται για ένα “20 percent project”, το οποίο αποτελεί παράλληλη δραστηριότητα κάποιων εργαζομένων της σε ένα “διάλειμμα” από τα συνήθη καθημερινά τους καθήκοντα.

    Η Google θέλει οι developers να συνδυάσουν το Cardboard (ή όποιον άλλο viewer επιθυμούν) με το πειραματικό VR Toolkit για να δημιουργήσουν VR apps και εικονικές εμπειρίες που θα αξιοποιηθούν στη μελλοντική ανάπτυξη του project και τη διάθεσή του σε ένα ευρύτερο κοινό. Και στο Virtual Reality, λοιπόν, οι πειραματισμοί της Google που δε σταματάει να μας εκπλήσσει με τα αμέτρητα projects της…

    Carboard-thing

    Μάθετε περισσότερα για το Cardboard στην ειδική σελίδα της Google εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles