20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Carl Pei, συνιδρυτής OnePlus: “Μάθετε να αγαπάτε το notch”

    Το TheVerge δημοσίευσε -σε αποκλειστικότητα- την πρώτη επίσημη φωτογραφία του OnePlus 6 που έχει, φυσικά, σχεδίαση με …notch. Μαζί με τη φωτογραφία, δημοσιεύει όμως και αποκλειστικές δηλώσεις του συνιδρυτή της εταιρείας, Carl Pei, ο οποίος μιλάει, μεταξύ άλλων, και για την επιλογή σχεδιασμού με εγκοπή. “Μάθετε να αγαπάτε το notch”, λέει χαρακτηριστικά.

    official OnePlus 6 image

    “Η OnePlus, όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής που επιλέγει να ακολουθήσει αυτή τη σχεδίαση, τη βλέπει σαν να προσθέτει περισσότερη οθόνη, αναφέρει. “Αυτό που κάνει, ουσιαστικά, είναι ότι μετακινεί ολόκληρη τη γραμμή ειδοποιήσεων επάνω, δίνοντας στους χρήστες περισσότερο περιεχόμενο στην οθόνη τους”.

    Αν και πριν την Apple, το 2017 είχαμε δει τα Essential Phone και Sharp Aquos S2 με εγκοπή, η “πρώτη συσκευή με notchγια τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι και θα είναι για πάντα το iPhone X.

    Ο 29χρονος συνιδρυτής της OnePlus παραδέχεται ότι ίσως δεν είχαν ακόμη “υιοθετήσει” ένα notch design, αν δεν είχε ήδη υπάρξει η εγκοπή στο iPhone X, συμπληρώνονταςΊσως όχι τόσο γρήγορα… Όμως έχουμε πρόσβαση στα roadmaps όλων των κατασκευαστών οθόνης και, όταν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό το κόψιμο στην κορυφή της οθόνης, είχε νόημα αυτό να υιοθετηθεί”.

    Διευκρινίζει, πάντως, ότι δε θα μπορούσε να ακολουθηθεί αυτή η σχεδίαση κάνοντας συμβιβασμούς στην ποιότητα της συσκευής, αλλά και της μπροστινής κάμερας ή με παράλειψη των αισθητήρων εγγύτητας και φωτός περιβάλλοντος ή του LED notification light το οποίο ζητούσαν οι χρήστες.

    Στο κομμάτι του software, η OnePlus και το team της έχει δοκιμάσει τις κορυφαίες 1.000 εφαρμογές του Play Store για να δει αν χρειάζονται κάτι για να είναι συμβατές με το notch.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles