21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το παλαιότερο “πορνό” στην ιστορία;

    Ανθρωπολόγοι που εργάζονται στη νότια Γαλλία ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το παλαιότερο παράδειγμα “τέχνης” των σπηλαίων. Πρόκειται για “βραχογραφίες” που χρονολογούνται 37.000 χρόνια πριν από τις μέρες μας και προέρχονται από σπήλαια στις περιοχές του Abri Castanet και του Abri Blanchard της χώρας, ενώ πιστεύεται ότι απεικονίζουν… γυναικεία γεννητικά όργανα.

    Οι δύο τοποθεσίες θεωρούνται, εδώ και καιρό, από τις αρχαιότερες στην Ευρασία, στις οποίες έχουν βρεθεί ανθρώπινα σχέδια με συμβολισμούς. Εκεί έχουν ανακαλυφθεί, μάλιστα, και εκατοντάδες αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν ως “κοσμήματα”, όπως διάτρητα δόντια ζώων, τρυπημένα όστρακα, ελεφαντόδοντο και άλλα.

    Οπως δηλώνει ο ανθρωπολόγος Randall White από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης “οι Ωρινάκιοι λειτουργούσαν όπως οι σημερινοί άνθρωποι. Είχαν σχετικά πολύπλοκες κοινωνικές ταυτότητες, οι οποίες εκφράζονταν μέσω της προσωπικής “διακόσμησης”, αλλά και της ασχολίας τους με τη γλυπτική και τις γραφικές τέχνες”. Η κουλτούρα τους υπήρχε έως 28.000 χρόνια πριν…

    Ο White, μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας πως: “Τα έργα τέχνης τους είναι παλαιότερα από αντίστοιχα -ήδη γνωστά- που έχουν βρεθεί στο Grotte Chauvet της νοτιοανατολικής Γαλλίας το 1994. Σε αντίθεση με τα ευρήματα στο Chauvet -που είναι ένα μέρος κρυμμένο βαθιά στο υπόγειο ενός σπηλαίου και μακριά από κατοικημένους χώρους- φαίνεται ότι οι πίνακες και οι γκραβούρες που βρέθηκαν στο Castanet συνδέονται άμεσα με την καθημερινή ζωή, λόγω της εγγύτητας του σημείου με εργαλεία, εργαστήρια όπου φτιάχνονταν οστέινες και κεράτινες κατασκευές, κοσμήματα κ.ά.”

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles