13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο σου αξεσουάρ: ένα ζευγάρι αυτιά γάτας που δείχνουν τι αισθάνεσαι

    necomimi

    Σημειώστε το όνομα: Necomimi. Είναι ένα ζευγάρι αυτιά που έκαναν την εμφάνισή τους στα τεχνολογικά πράγματα, τα οποία αντιλαμβάνονται την εγκεφαλική σας λειτουργία και μπορούν να «δείξουν», με ένα εντελώς γατίσιο τρόπο, τι αισθάνεστε. Αν έχετε την προσοχή σας στραμμένη κάπου, στέκονται όρθια, ενώ αν είστε απλά χαλαροί, «κάθονται» κατεβασμένα. Στην τρομερή περίπτωση που σας έχει ενθουσιάσει κάτι, πηγαινοέρχονται. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα της εταιρείας, έναντι 69,99 δολαρίων, κάνοντας κλικ εδώ.

    Πάνε σετ με την Tailly, την ουρά γάτας που έχει κάνει την εμφάνισή της στο Kickstarter και η οποία, με μία παρόμοια τεχνική, προσπαθεί να λύσει το υπαρξιακό πρόβλημα της ανθρωπότητας: πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε γάτες.

    tumblr_mc9rgreUgh1qiltyro1_500

    Γιατί όμως; Κοιτάξτε. Προφανώς οι άνθρωποι της τεχνολογίας που αποφασίζουν να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα για τα παραπάνω gadgets, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που τα αγοράζουν, έχουν συνειδητοποιήσει την ανωτερότητα του είδους (sic) των αιλουροειδών. Οι γάτες, ζώα υψηλότατης νοημοσύνης, αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τα πράγματα με εμφανώς εξυπνότερο τρόπο απ’ ότι εμείς οι άνθρωποι.

    37586178_041f6f774b

    Για μία γάτα, τα πράγματα είναι απλά. Όταν πεινάει, απαιτεί φαγητό. Όταν διψάει, απαιτεί νερό. Είναι ανεξάρτητη, καθαρή, έχει την δική της θεώρηση για τα πράγματα και αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, συνδέεται συναισθηματικά με κατώτερα όντα (sic) όπως τους ανθρώπους, αλλά όχι με τον υποτακτικό τρόπο που το κάνει το σκυλί. Στην περίπτωση που ένα ανθρώπινο ον χαίρει της εκτίμησής της, θα το αντιμετωπίσει χωρίς εξαρτήσεις, αλλά με την καθαρή και δεδηλωμένη αγάπη, ως ισότιμο.

    Οι γάτες δεν παίρνουν στα σοβαρά τις συναισθηματικές μας ανασφάλειες ή την ανάγκη μας για αυτοεπιβεβαίωση. Δίνουν το παράδειγμα, όντας πρώτα εκείνες ευχαριστημένες με τον εαυτό τους και μετά με τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, αποδεικνύεται (και με μερικούς άλλους τρόπους που αφορούν την επιβίωσή τους) ότι είναι ανώτερα όντα και οι άνθρωποι απλά, μέσω της τεχνολογίας, προσπαθούν να τους μοιάσουν.

    Υπογραφή: ιδιοκτήτρια μίας γάτας που θα μπορούσε άνετα να είναι ο Garfield. ;)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles