18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    CCleaner malware: Δημιουργήθηκε για βιομηχανική κατασκοπεία!

    Το malware που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο CCleaner είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζαμε, καθώς οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδιάστηκε για βιομηχανική κατασκοπεία σε εταιρείες όπως η Google, η Sony, η Intel, η Microsoft και πολλές άλλες.

    CCleaner Malware

    Η μολυσμένη έκδοση του CCleaner ήταν διαθέσιμη για λήψη σχεδόν ένα μήνα πριν την ανακάλυψη του κακόβουλου λογισμικού. Η αρχική αξιολόγηση έδειξε ότι στόχος των hackers ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των χρηστών και στα προσωπικά τους δεδομένα. Όλα αυτά τα δεδομένα θα αποστέλλονταν σε ένα server, την τύχη του οποίου δε μάθαμε ποτέ.

    Σύμφωνα όμως με έρευνα του τμήματος ασφαλείας της Cisco, Talos, αποκαλύφθηκε ότι το κακόβουλο πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να διεισδύσει στην ασφάλεια πολύ μεγαλύτερων εταιρειών και πολύ πιθανό να τα κατάφερε.

    Ο λόγος επίθεσης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Το CCleaner είναι αρκετά δημοφιλές και πολλοί το εμπιστεύτηκαν και στη δουλειά τους. Πολλοί από αυτούς εργάζονται σε κολοσσούς όπως η Microsoft, η Intel, η Sony, η Cisco, η VMWare και η Samsung, γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον των hackers.

    Με τα σημερινά δεδομένα, το malware θεωρείται βιομηχανική κατασκοπεία. Ο συνολικός αριθμός των μολυσμένων υπολογιστών είναι περίπου 700.000, γεγονός που σημαίνει ότι οι παραβάτες πέτυχαν τον στόχο τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles