23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    PlayStation Now. Μία cloud gaming υπηρεσία για τηλεοράσεις, κονσόλες, ακόμη και… smartphones [CES 2014]

    Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκπληξη έκρυβε η CES 2014 για τους fans του gaming. Ο λόγος για την υπηρεσία PlayStation Now της Sony που επιτρέπει το streamάρισμα τίτλων PlayStation σε κάθε δυνατή συσκευή: από PS4 και PS3, μέχρι τηλεοράσεις, smartphones και tablets!

    playstation-now

    «Οι περιορισμοί δεκάδων ετών σύντομα θα είναι παρελθόν», είπε με αφορμή την παρουσίαση του PlayStation Now ο πρόεδρος της Sony (και πρώην επικεφαλής του PlayStation, μην ξεχνιόμαστε), Kaz Hirai και κάπου εδώ προσπάθησε να θυμηθείς την κίνηση-ματ της Sony πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Αααακριβώς… Η εξαγορά της γνωστής cloud πλατφόρμας, Gaikai!

    Στη CES 2014 οι παρευρισκόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν το The Last of Us σε PS3, PS4 και PS Vita, ωστόσο η πλήρης υπηρεσία αναμένεται να υποστηρίζει πλήθος ακόμα συσκευών, αφού η Sony θέλει να διαθέσει τα παιχνίδια της σε όλη τη γκάμα προϊόντων της που μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Όσο για το ποια videogames θα προσφέρονται με το PlayStation Now η μέχρι στιγμής πληροφόρηση μιλά για «πλήθος τίτλων».

    playstation-now-ces-2014

    Η ενσωμάτωση του PlayStation Now στις συσκευές της Sony θα γίνει σταδιακά. Τα PS3 και PS4 θα είναι εκείνα που θα «σύρουν τον χορό», το PS Vita θα ακολουθήσει, ενώ πλήρη υποστήριξη θα παρέχουν και όλα τα φετινά μοντέλα τηλεοράσεων Bravia στις ΗΠΑ.

    Η κλειστή beta της υπηρεσίας προβλέπεται να ξεκινήσει στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του μήνα ενώ η εμπορική της διάθεση θα έχει ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου ως το καλοκαίρι. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε συγκεκριμένους τίτλους, είτε κάποιο πακέτο συνδρομής, θα έχουν πρόσβαση σε πλήρεις εκδόσεις παιχνιδιών και για την αποθήκευση της προόδου τους θα εκμεταλλεύονται το cloud.

    Όσο για την Ευρώπη, η Sony… δεν ήταν έτοιμη να ανακοινώσει τα σχέδιά της, φανταζόμαστε ωστόσο ότι κάποια στιγμή θα έχουμε τη δυνατότητα και στα μέρη μας να απολαύσουμε τα “καλούδια” του PlayStation Now.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles