20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    PS4 Nyko Databank και… πείτε αντίο στην έλλειψη αποθηκευτικού χώρου (CES 2015)!

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι gamers που έχουν αγοράσει τις νέες εξελιγμένες κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One είναι ότι οι τίτλοι που κυκλοφορούν σε Blu-ray disk, για να τρέξουν απαιτούν εγκατάσταση στον εσωτερικό σκληρό δίσκο της κονσόλας. Αυτό πρακτικά σημαίνει τεράστια installations, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ένα game μπορεί να καταλάβει και περισσότερα από 40GB αποθηκευτικού χώρου!  Σκεφτείτε τώρα, στον 500άρι σκληρό που διαθέτει το Xbox One και το PS4, πόσο γρήγορα μπορεί να εξανεμιστεί ο αποθηκευτικός χώρος (μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο τα installations των παιχνιδιών, αλλά τα patches, system updates και εφαρμογές που καταλαμβάνουν έναν σεβαστό χώρο στο σκληρό δίσκο). Παρόλα αυτά, η «ειδική εταιρεία» στα gaming περιφερειακά: Nyko, έρχεται να δώσει μία πολύ καλή λύση…

    Nyko Databank 1

    Στην CES 2015, οι υπεύθυνοι της Nyko παρουσίασαν το Databank, ένα είδος customized dock που κουμπώνει πάνω στο PlayStation 4 και ουσιαστικά λυτρώνει τους χρήστες της γνωστής κονσόλας της Sony, δίνοντας τη δυνατότητα στο PS4 να διαβάζει τα οικονομικότερα hard drives των 3.5 ιντσών. Αν και το PlayStation 4 δύναται να δεχθεί εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, οι δίσκοι αυτοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως internal storage, γεγονός που σημαίνει ότι δεν γίνεται να εγκατασταθούν σε αυτούς τα installation files των παιχνιδιών. Παρόλα αυτά, με την πρόταση της Nyko το παραπάνω πρόβλημα λύνεται πλέον για πάντα, καθώς το Databank (που πρόκειται για ένα drive dock που τοποθετείται στο επάνω μέρος της κονσόλας), δίνει τη δυνατότητα στους gamers να προσθέτουν στο εσωτερικό του Databank οποιονδήποτε σκληρό δίσκο επιθυμούν, εύκολα και γρήγορα και προπάντων… ανέξοδα.

    Nyko Databank 2

    Η έξυπνη αυτή πρόταση της Nyko αναμένεται να λύσει τα χέρια των απαιτητικών gamers του PlayStation 4, οι οποίοι με την προσθήκη του Databank θα είναι σε θέση να συνδέσουν οποιοδήποτε hard-drive στην κονσόλα τους, αποκτώντας έτσι τεράστιο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο. Η Nyko δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής το πότε θα κάνει το Databank την εμφάνιση του στην αγορά και ποιο θα είναι το κόστος του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles