17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    EHang 184. Το πρώτο “drone” με… επιβάτη (CES 2016)

    Μπορεί έως τώρα να γνωρίζαμε τα drones ως μικρά μη επανδρωμένα οχήματα, ωστόσο η CES 2016 ήρθε να μας φέρει κάτι λίγο διαφορετικό. Μία ξεχωριστή παρουσία από την κινεζική EHang στο Las Vegas ήταν ένα “drone” ξεχωριστό από τα υπόλοιπα, σε μέγεθος που μπορεί να… χωρέσει έναν άνθρωπο και να τον μεταφέρει.

    PersonalDrone

    Τα εισαγωγικά στη λέξη drone μπαίνουν καθώς το EHang 184 είναι, ουσιαστικά, ένα ηλεκτρικό αυτόνομο εναέριο όχημα (AAV) που μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη – έως τα 3.500 μέτρα σε πτήσεις για έως 23 λεπτά με ταχύτητα έως 100 χλμ την ώρα. Διαθέτει 8 κινητήρες, φτάνει σε ύψος το 1,5 μέτρο, έχει βάρος 200 κιλά και μπορεί να μεταφέρει έως 100 κιλά.

    Ο επιβάτης, που δε χρειάζεται καν να έχει άδεια πιλότου, απλά επιλέγει, μέσα από ένα onboard tablet, τον τελικό προορισμό του μέσω μίας ειδικής εφαρμογής και στη συνέχεια… χαλαρώνει. To Ehang 184 απογειώνεται και προσγειώνεται μόνο του υπολογίζοντας την πιο γρήγορη και πιο ασφαλή πορεία ως τον προορισμό, χωρίς ο επιβάτης να κάνει κάτι. Η εταιρεία μάλιστα σημειώνει ότι θα υπάρχουν κέντρα ελέγχου πτήσης που θα παρακολουθούν όλα τα “drones” της και θα παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως επίσης και συστήματα ασφαλείας μέσα σ’ αυτά για να αποφεύγονται ατυχήματα στις πτήσεις.

    EHang 184

    Τα στελέχη της EHang σημείωσαν στη CES ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 100 επιτυχείς επανδρωμένες πτήσεις με το 184, ωστόσο φυσικά δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσουν στοιχεία για το πότε και αν η ξεχωριστή αυτή πρότασή τους θα φτάσει στην αγορά. Σίγουρα κάτι τέτοιο δε θα συμβεί άμεσα, όμως ίσως στο video που ακολουθεί να βλέπουμε εικόνες από το τεχνολογικό μας μέλλον.

    https://www.youtube.com/watch?v=IrPejpbz8RI

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles