24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Lenovo και Google αποκαλύπτουν στη CES 2016 τα πρώτα στοιχεία για την consumer Project Tango συσκευή τους!

    H Lenovo και η Google συνεργάζονται εδώ και έναν περίπου χρόνο, προκειμένου να μπορέσουν να φέρουν στην αγορά μία consumer έκδοση μίας συσκευής που αξιοποιεί τις δυνατότητες της “πειραματικής”, προς το παρόν, τεχνολογίας Project Tango. Τώρα, στο πλαίσιο της CES 2016 μαθαίνουμε πληροφορίες για την πρώτη τους εμπορική πρόταση και τα σχέδιά τους ακούγονται πραγματικά φιλόδοξα.

    project-tango

    Το Project Tango, όπως μάθαμε από την πρώτη επίδειξη της 3D τεχνολογίας του δύο χρόνια πριν, χρησιμοποιεί μία σειρά από αισθητήρες, ώστε να δώσει σε μία mobile συσκευή ρεαλιστική αίσθηση του φυσικού χώρου γύρω από εκείνη ώστε να μπορεί να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον. Με στόχο και την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας που θα λειτουργούν σε συμβατά κινητά και tablets, η Google εργάζεται πάνω στο απίστευτα ενδιαφέρον αυτό project της. Στα prototypes που έχουμε δει ήδη, υπάρχει για παράδειγμα αισθητήρας βάθους, μία κάμερα RGB, κάμερα παρακολούθησης κίνησης, αλλά και πιο κοινοί αισθητήρες όπως γυροσκόπιο ή επιταχυνσιόμετρο.

    Στη CES 2016 είδαμε μία σχετική επίδειξη, χωρίς βέβαια να δούμε το τελικό προϊόν αλλά prototype. Είδαμε πάντως εφαρμογές όπως ένα virtual Jenga game αλλά και ένα ψηφιακό κατοικίδιο. Ακούσαμε ότι η η συσκευή που ετοιμάζουν Lenovo και Google θα είναι “κάτω από 6,5 ίντσες” και ότι το σύστημα της κάμερας της -που θα περιλαμβάνει έναν fisheye φακό, μία κάμερα RGB και μία κάμερα βάθους- έχει ανασχεδιαστεί ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείται σε portrait και όχι σε landscape mode όπως στις προηγούμενες versions. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι οι developer versions χρησιμοποιούσαν ειδικά chipsets, η συσκευή της Lenovo θα τρέχει έναν Snapdragon επεξεργαστή της Qualcomm ενώ η τιμή της δε θα ξεπερνάει τα 500 δολάριαΜάθαμε, τέλος, ότι η ανάπτυξή της δε θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2016.

    Ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας κάνουν να περιμένουμε την consumer έκδοση του Project Tango με περισσότερη ανυπομονησία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles