21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    H Kodak αναβιώνει τη «θρυλική» Super 8 movie camera! (CES 2016)

    Ήταν κάτι ίσως ανέλπιστο αλλά όμορφο το ότι τις εντυπώσεις μας φέτος στη μεγάλη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2016 στο Las Vegas έκλεψαν κάποιοι “παλιοί γνώριμοι”. Όπως το βινύλιο με την “ιστορική” αναβίωση των πικάπ της Technics αλλά και την παρουσίαση της πρότασης της Sony, όπως όμως και η επιστροφή του… Super 8!

    Kodak new Super 8 camera

    Η Kodak σε μία ανακοίνωση-έκπληξη παρουσίασε μία νέα κάμερα βασισμένη στο “θρυλικό” αναλογικό film format που γεννήθηκε το 1965 από την εταιρεία και σημάδεψε κυρίως τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ενώ ενέπνευσε πολλούς μεγάλους σκηνοθέτες στα πρώτα τους βήματα, όπως τους JJ Abrams και Christopher Nolan και άλλους, οι οποίοι τώρα δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την “αναβίωση” της τεχνολογίας.

    Στη CES 2016 παρουσιάστηκε ένα prototype της συσκευής, ωστόσο η Kodak σημειώνει πως ετοιμάζει και ένα consumer προϊόν που θα κυκλοφορήσει το δεύτερο μισό του 2016, με την τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 400 και 750 δολαρίων.

    Kodak new Super 8 camera 2

    Η εταιρεία συνεργάζεται με το σημαντικό Ελβετό βιομηχανικό σχεδιαστή Yves Behar και το αποτέλεσμα είναι μία κάμερα με ρετρό χαρακτήρα αλλά και σύγχρονα στοιχεία, όπως ψηφιακό σκόπευτρο, υποδοχή κάρτας SD, υποστήριξη συνδεσιμότητας μέσω USB και HDMI, αλλά και ενσωματωμένο μικρόφωνο. Η κάμερα θα διαθέτει μεταλλική κατασκευή και θα κυκλοφορήσει σε λευκό και μαύρο χρώμα. Το προϊόν είναι μάλιστα ένα μόνο κομμάτι της δραστηριοποίησης της νέας Kodak Super 8 Revival Initiative, η οποία θα αναπτύξει “σειρά από κάμερες, υπηρεσίες ανάπτυξης fim, εργαλεία post production κ.ά.”

    Διαβάστε περισσότερα στη σχετική σελίδα της Kodak για την αναβίωση του Super 8

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles