19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Χάκερ χρησιμοποιούν το Invisible Challenge του TikTok για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό

    Σύμφωνα με ερευνητές, χάκερ εκμεταλλεύονται μια δημοφιλή πρόκληση του TikTok για να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό που υποκλέπτει πληροφορίες.

    Η τάση, που ονομάζεται Invisible Challenge, περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός φίλτρου γνωστού ως Invisible Body που αφήνει απλώς πίσω του μια σιλουέτα του σώματος του ατόμου.

    Όμως το γεγονός ότι τα άτομα που τραβούν τέτοια βίντεο θα μπορούσαν να είναι γυμνά έχει οδηγήσει σε ένα κακόβουλο σχέδιο, στο οποίο οι επιτιθέμενοι δημοσιεύουν βίντεο TikTok με συνδέσμους σε κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία “unfilter” που υποτίθεται ότι αφαιρεί τα εφαρμοζόμενα φίλτρα.

    Το W4SP Stealer είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών, τους λογαριασμούς Discord, τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

    Στο βίντεο περιλαμβάνεται επίσης ένας σύνδεσμος πρόσκλησης σε έναν διακομιστή Discord που διαχειρίζονται οι χάκερ, ο οποίος είχε σχεδόν 32.000 μέλη πριν αναφερθεί και διαγραφεί. Τα θύματα που εγγράφονται στον διακομιστή Discord λαμβάνουν στη συνέχεια έναν σύνδεσμο προς ένα λογαριασμό GitHub που φιλοξενεί το κακόβουλο λογισμικό.

    Τα βίντεο στο TikTok που δημοσίευσαν οι χάκερ, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2022, εκτιμάται ότι έχουν φτάσει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. Οι λογαριασμοί αυτοί έχουν ήδη ανασταλεί.

    H Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας προτείνει:

    1. Μην ανοίγετε συνδέσμους οι οποίοι προέρχονται από άγνωστες πηγές.

    2. Προσέχετε πάντοτε για ύποπτες ιστοσελίδες ανακατεύθυνσης και μη συμπληρώνετε τα στοιχεία σας σε αυτές.

    3. Να χρησιμοποιείται λογισμικό ασφαλείας για την προστασία του κινητού σας τηλεφώνου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles