Ένα νέο τρόπο βρήκαν οι χάκερ για να παγιδεύουν τους κατόχους κινητών τηλεφώνων με σκοπό την απόσπαση των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων. Όπως αποκάλυψαν ειδικοί του Ομοσπονδιακόυ Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), οι χάκερ παγιδεύουν δημόσιους φορτιστές που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, φουαγιέ κινηματογράφων, πάρκα κ.α. και εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα που τοποθετούνται εκεί για φόρτιση.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ανυποψίαστος κάτοχος κινητού τηλεφώνου που φόρτισε την συσκευή του σε μια δημόσια εγκατάσταση φόρτισης κινδυνεύει να παρακολουθείται σε οτιδήποτε κάνει με το κινητό του, να παρακολουθείται μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής και φυσικά να είναι στη διάθεση του χάκερ τα προσωπικά του δεδομένα. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και με τη φόρτιση φορητών υπολογιστών, tablet ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών σε δημόσιους φορτιστές.
Αυτό που προτείνεται στους κατόχους κινητών τηλεφώνων είναι να φροντίζουν να έχουν μαζί τους φορτιστή του κινητού τους τηλεφώνου και να το φορτίζουν σε κάποια μεμονωμένη πρίζα που θα βρουν στο σημείο που βρίσκονται για να είναι ασφαλής η όλη διαδικασία.