23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Χαμόγελα στη Sony Mobile ύστερα από χρόνια! Θετικές οικονομικές προβλέψεις για τα Xperia!

    Είναι κοινό μυστικό ότι το τμήμα της Sony που αφορά στις συσκευές της κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία χρόνια δεν διάγει και τις πιο ανθηρές μέρες του (εν αντιθέσει για παράδειγμα με τη Sony Computer Entertainment και το PlayStation). Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας δεν έχουν σταματήσει στιγμή να υποστηρίζουν το εν λόγω τμήμα, έχοντας πίστη στα smartphones της σειράς Xperia και προβαίνοντας στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις (με περικοπή του κόστους παραγωγής). Και από ότι φαίνεται η πίστη τους αυτή τελικά θα… αποδώσει, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις ύστερα από πολύ καιρό η Sony Mobile θα εμφανίσει αύξηση στα κέρδη της.

    Στο τελευταίο meeting των επενδυτών, η Sony ανακοίνωσε ότι κατάφερε να διαθέσει 800.000 Xperia smartphones μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Αν και υπάρχει μια μείωση σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι, παρόλα αυτά το πρόσημο είναι θετικό, εάν αναλογιστούμε και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Ακόμη πιο θετικές είναι οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον, καθώς οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρίας θα εμφανίσουν κέρδος (η πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια) για το σύνολο του οικονομικού έτους 2020 (Απρίλιος – Μάρτιος του 2021). Αν και η εταιρεία δεν έκανε μια πρόβλεψη για το πόσο θα είναι το συγκεκριμένο κέρδος, παρόλα αυτά με βάση τα όσα ακούγονται τα χαμόγελα δείχνουν να επιστρέφουν στη Sony Mobile ύστερα από πολύ καιρό!   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles