17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Χαμός στο Χ με τα πορνογραφικά deepfakes της Taylor Swift

    Γενική… αναστάτωση επικράτησε στο X τις προηγούμενες μέρες, μετά την κυκλοφορία πορνογραφικών deepfakes της Taylor Swift, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να μπλοκάρει την αναζήτηση “Taylor Swift” προσωρινά.

    Όλα ξεκίνησαν όταν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας άρχισαν να παρατηρούν το Σάββατο ότι ορισμένες αναζητήσεις που περιείχαν το όνομα της Swift οδηγούσαν σε ένα μήνυμα σφάλματος. Ο Joe Benarroch δήλωσε από την πλευρά του Χ: «Αυτή είναι μια προσωρινή ενέργεια και γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια σε αυτό το θέμα». Αυτό το βήμα έρχεται λίγες μέρες μετά την πρώτη γνωστοποίηση του προβλήματος.

    Ο χειρισμός του θέματος από την αρχή έχει προκαλέσει κριτική, αφού η εταιρεία κατηγορείται ότι άργησε να περιορίσει την εξάπλωση μη συναινετικών, σεξουαλικών εικόνων. Αφού οι εικόνες έγιναν viral την Τετάρτη, οι θαυμαστές της Swift πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για να περιορίσουν την ορατότητά τους και να τις αφαιρέσουν, αναφέροντας μαζικά τους λογαριασμούς που μοιράστηκαν τις εικόνες και πλημμυρίζοντας τα hashtags που σχετίζονται με την τραγουδίστρια με θετικό περιεχόμενο. Πολλοί από τους λογαριασμούς ανεστάλησαν αργότερα, αλλά όχι πριν προβληθούν σε ορισμένες περιπτώσεις εκατομμύρια φορές. Σημειώνεται ότι μία ανάρτηση προβλήθηκε περισσότερες από 45 εκατομμύρια φορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο εργαλείο μπλοκάρει τις γυμνές φωτογραφίες σε Facebook και Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles