17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Νέο εργαλείο μπλοκάρει τις γυμνές φωτογραφίες σε Facebook και Instagram

    Η Meta ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει προσεχώς αυστηρότερα εργαλεία, προκειμένου να εμποδίσει τους ανήλικους χρήστες να λαμβάνουν και να στέλνουν γυμνές φωτογραφίες. Το εργαλείο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες αλλά θα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες και εφήβους, θα αποτελεί μια προαιρετική ρύθμιση τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, που θα είναι επίσης ενεργή σε κρυπτογραφημένα μηνύματα.

    Σύμφωνα με τη Meta, η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να προστατεύει τους χρήστες από την πίεση να στέλνουν φωτογραφίες ή από άλλους που χρησιμοποιούν το γυμνό υλικό τους, ενώ μια πρόσθετη αλλαγή πολιτικής στις κύριες πλατφόρμες της Meta θα είναι ότι οι ανήλικοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα από αγνώστους. Το Instagram και το Messenger εμποδίζουν ήδη τους ενήλικες άνω των 19 ετών να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους που δεν τους ακολουθούν από προεπιλογή.

    Η Meta ανέφερε ότι έχει «αναπτύξει περισσότερα από 30 εργαλεία και λειτουργίες για να βοηθήσει στην υποστήριξη των εφήβων και των γονέων τους». Αυτές οι τελευταίες ενημερώσεις ανεβάζουν την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο σε ένα νέο επίπεδο ασφάλειας. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην προστασία των εφήβων από το να βλέπουν δυνητικά ακατάλληλες εικόνες στα μηνύματά τους αργότερα φέτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα πάνω – κάτω στο TikTok! Έρχονται βίντεο διάρκειας 30 λεπτών!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles