21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Χαμός! Το Wikileaks διαρρέει 294.548 emails του AKP και η Τουρκία απαντά με αποκλεισμό της σελίδας

    Το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας προχωρά σε αποκλεισμό της πρόσβασης στη δημοφιλή ιστοσελίδα Wikileaks, έπειτα από τη δημοσίευση σχεδόν 300.000 emails του κυβερνώντος κόμματος στη χώρα AKP.

    Το Wikileaks, που είχε προαναγγείλει τις αποκαλύψεις, προχώρησε στη δημοσίευση του πρώτου -όπως υποστηρίζει- μέρους των emails, με την τουρκική αρχή να λαμβάνει κατόπιν “διοικητικά μέτρα” αποκλείοντας την πρόσβαση στο site.

    wikileaks

    Τα 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχονται από 762 λογαριασμούς από το “A” έως το “I” περιλαμβάνοντας και χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία. Έχουν σταλεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση akparti.org.tr του τουρκικού πολιτικού κόματος και τα παλαιότερα χρονολογούνται από το 2010 ενώ τα νεότερα φτάνουν έως τις 6 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

    Όπως σημειώνει το Wikileaks, το υλικό πέρασε στην κατοχή τους μία εβδομάδα πριν την απόπειρα πραξικοπήματος και δε συνδέεται με αυτό. Το site πάντως επιβεβαιώνει ότι η πρόσβαση πλέον στη σελίδα του δεν είναι εφικτή από όσους βρίσκονται στην Τουρκία.

    Ανακοίνωση για τη στήριξη του Wikileaks και διαμαρτυρία για τη “φίμωση” και λογοκρισία στην Τουρκία εξέδωσαν μετά το γεγονός και οι Anonymous.

    CnvgkMnXgAohQu6

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles