21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Να γιατί πρέπει να αλλάξεις το password σου στο Evernote, τώρα

    Αν χρησιμοποιείτε το Evernote, τη δημοφιλή εφαρμογή δημιουργίας σημειώσεων, θα δείτε πως με το που πάτε να κάνετε log in, σας ζητά να επαναπροσδιορίσετε το password σας. Ο λόγος; Σύμφωνα με blogpost των ανθρώπων της υπηρεσίας, hackers «έκλεψαν» ένα μεγάλο αριθμό από passwords, τα οποία είναι μεν κρυπτογραφημένα, αλλά αν δεν τα αλλάξουν οι χρήστες τους, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα κατορθώσουν να τα παραβιάσουν οι υποκλοπείς τους. Λένε στο Evernote:

    “H ομάδα Λειτουργίας και ασφάλειας του Evernote ανακάλυψε και περιόρισε ύποπτη διεργασία στο δίκτυο του Evernote που φαίνεται να είναι μία συντονισμένη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε ασφαλή μέρη της υπηρεσίας.

    Κατά την διενέργεια της έρευνας ασφαλείας, δεν βρήκαμε καμία ένδειξη για παραβίαση του περιεχομένου που έχετε αποθηκεύσει στο Evernote, ούτε να έχει αλλάξει, ούτε να έχει χαθεί. Δεν υπάρχει επίσης κανένα στοιχείο παραβίασης του συστήματος πληρωμών για τα Evernote Premium ή Evernote Business.

    Η έρευνα έδειξε όμως πως, τα άτομα που ευθύνονται, απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία χρηστών του Evernote, όπως usernames, emails και passwords, τα οποία είναι, κρυπτογραφημένα.

    Που σημαίνει, όπως είπαμε παραπάνω, πως οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς ακόμα, άρα είναι καλό να αλλάξετε το password σας, τώρα.

    Πηγή: SlashGear

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles