20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Φορτίζοντας το Nokia Lumia 925 με… κεραυνό

    Φανταστείτε να μπορούσαμε να χαλιναγωγήσουμε την ενέργεια των κεραυνών. Τα χιλιάδες volt που εκλύονται σε μερικά δευτερόλεπτα και που, είναι θανατηφόρα μεν για τον άνθρωπο και τα ζώα, αλλά εξαιρετικά περιεκτικά σε πολύτιμη ενέργεια. Και την ενέργεια αυτή, να την αξιοποιήσουμε στις ολοένα και πιο απαιτητικές συσκευές μας, με τις στάσιμα καθηλωμένες (τεχνολογικά) μπαταρίες τους. Θα είχαμε καλύτερες οθόνες, πιο καλούς επεξεργαστές, περισσότερη κινητικότητα. Το πανεπιστήμιο του Southampton σε συνεργασία με τη Nokia, (πριν ή μετά την εξαγορά από τη Microsoft, άραγε;) πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό πείραμα εξετάζοντας την δυνατότητα αυτή και δοκίμασε να αναπαράγει στο εργαστήριο τις συνθήκες ενός κεραυνού και να φορτίσει ένα Nokia Lumia 925. Και τα κατάφερε.

    lightning_charge_lumia_925

    Δημιουργώντας ένα «κεραυνό» 200,000 volt που εκλύει φως και θερμότητα και χρησιμοποιώντας έναν ειδικά προσαρμοσμένο μετασχηματιστή, μπόρεσαν να αποδείξουν πως η φόρτιση μίας συσκευής από κεραυνό είναι εφικτή τεχνικά. Αυτό που απομένει βέβαια είναι να καλύψουν το πρόβλημα της τυχαιότητας των κεραυνών. Δεν είναι και τόσο βολικό να κυνηγάμε κεραυνούς προκειμένου να φορτίσουμε κάθε μέρα τις συσκευές μας, έτσι;

    Φυσικά υπάρχει πάντα η λύση να βγουν στην αγορά καλύτερες και πιο αποδοτικές (και πιο οικολογικές) μπαταρίες και να διατεθούν στις καταναλωτικές συσκευές. Αυτό το βήμα στην τεχνολογία, ακόμα δεν έχει γίνει στο βαθμό που έχουν προχωρήσει το software και το υπόλοιπο hardware των συσκευών. Έχουμε όμως να ελπίζουμε σε κάτι.

    Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles