20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Φόρτιση του τηλεφώνου σου σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα; Ναι

    Γράφει ο Eric Limer στο Gizmodo πως, όσο εμείς καθόμαστε τα Σαββατόβραδα και χαζολογούμε στο Internet, υπάρχουν παιδιά πολύ εξυπνότερα από εμάς, 18χρονα, που παίζουν με την επιστήμη. Και ανακαλύπτουν πράγματα που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Όπως η Eesha Khare, ετών 18. Δημιούργησε ένα υπερπυκνωτή που μπορεί πολύ γρήγορα να αποτελέσει τη νέα γενιά μπαταριών που χρειάζονται οι κινητές συσκευές μας.

    eesha intel

    Προς το παρόν, ο πυκνωτής αυτός έχει χρησιμοποιηθεί για να ανάψει ένα φωτάκι LED, αλλά το πρωτότυπο δούλεψε εξαιρετικά και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Είναι εύκαμπτο και μικροσκοπικό, ενώ μπορεί να αντέξει μέχρι και 10.000 κύκλους φόρτισης, 10 φορές περισσότερο από μία κοινή μπαταρία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο smartphone μας.

    Θα βγει αυτός ο υπερπυκνωτής στο εμπόριο; Καλή ερώτηση. Η 18χρονη εφευρέτης, κέρδισε 50000 δολάρια στον διαγωνισμό νέων επιστημόνων της Intel γι αυτό. Το θέμα της μπαταρίας είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που πρέπει να λύσουν οι κατασκευαστές smartphones για να μπορούν να ισχυρίζονται ότι μας πουλάνε πραγματικά έξυπνες συσκευές. Μην ξεχνάτε πως, ενώ η τεχνολογία των οθονών είναι έτοιμη να μας δείξει εύκαμπτες συσκευές που θα «διπλώνουν» στην τσέπη μας ή θα πάνε σε άλλο επίπεδο τους wearable computers, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα εξαιτίας των μπαταριών που είναι ακόμα τεράστιες, λίγες, μικρής διάρκειας και άκαμπτες.

    Ας ελπίσουμε μόνο πως μία 18χρονη, θα είναι η καλή αφορμή να αλλάξουν τα πράγματα.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles