18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Να άλλος ένας λόγος να λατρέψεις τον Κάρολο Δαρβίνο

    Ιδιοφυίες. Ή αλλιώς, πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Τι κάνει έναν άνθρωπο έξυπνο; Η ικανότητά του να επεξεργάζεται πληροφορίες και δεδομένα και να φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Τον Κάρολο Δαρβίνο, έστω κι επιδερμικά, τον γνωρίζετε μέσα από την θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Ο Κάρολος Δαρβίνος, ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Πέρα από έξυπνος, όμως, ήταν και τρομερά εργασιομανής. Τι μας νοιάζει;

    Η καρέκλα της φωτογραφίας που βλέπετε, δεν ήταν μοντελάκι παραγωγής του τοπικού επιπλοποιού στο Kent της Μεγάλης Βρετανίας που ζούσε ο Κάρολος Δαρβίνος. Ήταν η δική του επινόηση για να μπορεί να δουλεύει πιο γρήγορα. Τι έκανε λοιπόν ο κος Εξέλιξη; Χάκαρε την πολυθρόνα του και της έβαλε ροδάκια, ώστε να μπορεί να μετακινείται μέσα στο γραφείο με περισσότερη ταχύτητα, ανάμεσα στους διάφορους πάγκους εργασίας που είχε.

    Η ιδέα του Δαρβίνου έγινε μία επιτακτική ανάγκη με την ανάπτυξη της διοικητικής εργασίας τον 19ο αιώνα, της εργασίας δηλαδή που απαιτούσε από τους ανθρώπους να κάθονται πολύ χρόνο πίσω από ένα γραφείο. Έτσι άρχισαν να αναπτύσσονται οι καρέκλες χωρίς μπράτσα και χωρίς κεφαλάρι. Και φυσικά, αργότερα, πολύ αργότερα, να αποκτήσουν και ροδάκια.

    Ο άνθρωπος που έκανε δημοφιλή την καρέκλα γραφείου ήταν ο πρώτος καγκελάριος της Γερμανίας, ο Otto von Bismarck που χρησιμοποιούσε μία τέτοια καρέκλα στην Γερμανική Βουλή, όσο κρατούσε το αξίωμά του και την έστελνε σε όλους τους συνεργάτες του, προκειμένου να είναι πιο παραγωγικοί στη δουλειά τους.

    Φυσικά, από τότε, έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι οι καρέκλες γραφείου να μεταμορφωθούν στα εργονομικά θαύματα που κοσμούν τα γραφεία μας σήμερα, αλλά στον κο Δαρβίνο, χρωστάμε την ιδέα και βγάζουμε, άλλη μία φορά, το καπέλο μας.

    Hacking: βλέποντας τα πράγματα «αλλιώς»

    Πηγές: Gizmodo, Wikipedia

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles