18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Charlie: Το ρομποτικό κατασκοπευτικό «γατόψαρο» της CIA και η ιστορία του!

    Σε πολλά spy films, έχουμε δει τους κατασκόπους να χρησιμοποιούν εξοπλισμό και gadgets τελευταίας τεχνολογίας στις ριψοκίνδυνες αποστολές τους και κάτι τέτοιο (ίσως με λίγη μικρότερη δόση φαντασίας) συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Και μπορεί να μοιάζει απόσπασμα από κάποια ταινία του James Bond, όμως πριν από μερικές δεκαετίες (στα 90s) η CIA διέθετε ένα ρομποτικό γατόψαρο, το οποίο ονομαζόταν Charlie και που αποστολή του ήταν να συλλέγει πληροφορίες που αφορούσαν στο υδάτινο περιβάλλον.

    Ο Charlie που είχε το σχήμα και τη μορφή ενός κανονικού ψαριού μπορούσε πολύ εύκολα να σε ξεγελάσει, παρόλο που δεν γνωρίζουμε την πλήρη φύση των αποστολών του (οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν απόρρητες), είχε τη δυνατότητα συγκέντρωσης και ανάλυσης δειγμάτων νερού σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Ο έλεγχος του εν λόγω ρομπότ ήταν τηλεκατευθυνόμενος μέσω ενός ειδικού χειριστήριού και οφείλουμε να ομολογήσουμε (όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς από το video που ακολουθεί) ότι κολυμπούσε αρκετά ρεαλιστικά. Η συγκεκριμένη επιλογή βέβαια από τη CIA σίγουρα δεν θα έγινε τυχαία, καθώς έχουμε άπειρα παραδείγματα που η ανθρώπινη τεχνολογία μιμείται την συμπεριφορά της φύσης. Βέβαια, για να μαθαίνουμε τώρα για την ύπαρξη του ρομποτικού γατόψαρου Charlie, μάλλον αυτό σημαίνει ότι η CIA αποφάσισε να το αποδεσμεύσει από τα καθήκοντα του και να το βγάλει στη σύνταξη, προσφέροντας του μια εξαιρετική θέση στο μουσείο της. Είμαστε βέβαιοι ότι κατάφερε να φέρει εις πέρας καλά την υπηρεσία του…  

    https://youtu.be/lEeb72ZJKAk

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles