17.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    “Χαστούκισε έναν καθηγητή”- Νέα τάση στο TikTok προκαλεί “πονοκέφαλο” στα σχολεία των ΗΠΑ

    Τα Social Media έχουν προσφέρει νέες δυνατότητες στην καθημερινότητά μας. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε δει να χάνεται η “μπάλα”, ιδιαίτερα όταν τα χειρίζονται παιδιά και έφηβοι που παρασύρονται εύκολα από τη μόδα της εποχής. Μια νέα “τρέλα” έχει κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok. Πρόκειται για το challenge “Χαστούκισε τον καθηγητή σου”, που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό στις ΗΠΑ. Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει περί τίνος πρόκειται!

    Νέος “πονοκέφαλος” στα σχολεία των ΗΠΑ

    Μέσω της εφαρμογής TikTok οι μαθητές ενθαρρύνονται να χαστουκίζουν τους καθηγητές τους. Στη συνέχεια ανεβάζουν το σχετικό βίντεο δείχνοντας το κατόρθωμά τους. H τάση αυτή έρχεται να αντικαταστήσει τις κλοπές αντικειμένων από τους χώρους των σχολείων, που είχε προκαλέσει “πονοκέφαλο” στα σχολεία των ΗΠΑ.

    Θύμα αυτού του challenge που φέρεται να κυκλοφορεί στο Tik Tok ήταν και ένας δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Μισούρι. Την 1η Οκτωβρίου ένας από τους μαθητές του, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τον χαστούκισε. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε προ ημερών και με άλλη εκπαιδευτικό της περιοχής.

    Παρόλα αυτά, διευθυντές και καθηγητές κρούουν τον “κώδωνα” του κινδύνου σχετικά με το νέο trend στο TikTok. Προειδοποιούν για τις βαριές συνέπειες που περιμένουν τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο challenge.

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: Η κατάθεση της Χάουγκεν έγινε «εφιάλτης» για τον Ζούκερμπεργκ (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles