23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    ChatGPT χωρίς λογαριασμό – Ποια είναι η… παγίδα;

    Η OpenAI αποφάσισε να κάνει το ChatGPT προσβάσιμο σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να δημιουργήσουν λογαριασμό. Ωστόσο, υπάρχει μια… παγίδα, καθώς η εμπειρία δεν θα είναι ακριβώς η ίδια – και όλες οι συνομιλίες θα εξακολουθούν να αποτελούν training data, εκτός εάν εξαιρεθεί ο χρήστης.

    Τι ανακοινώθηκε για το ChatGPT

    Ξεκινώντας από σήμερα σε μερικές αγορές και σταδιακά στον υπόλοιπο κόσμο, το  chat.openai.com δεν θα σας ζητά πλέον να συνδεθείτε – αν και μπορείτε ακόμα να το κάνετε αν το επιθυμείτε. Αντιθέτως, θα μπείτε απευθείας στη συνομιλία με το ChatGPT, το οποίο θα χρησιμοποιεί το ίδιο μοντέλο με αυτό των συνδεδεμένων χρηστών.

    Θα μπορείτε να συνομιλήσετε με το chatbot, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δε θα έχετε στη διάθεσή σας το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών με τα άτομα που διαθέτουν λογαριασμούς. Δεν θα μπορείτε να αποθηκεύετε ή να μοιράζεστε συνομιλίες, να χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένες οδηγίες ή άλλα στοιχεία που γενικά συνδέονται με έναν μόνιμο λογαριασμό.

    Η OpenAI υπογραμμίζει πως στόχος αυτής της αλλαγής είναι να έρθει η τεχνητή νοημοσύνη κοντά σε περισσότερο κόσμο και με τη λιγότερη δυνατή «ταλαιπωρία». Η ελεύθερη αυτή πρόσβαση αφορά το μοντέλο GPT-3.5, ενώ όσοι έχουν λογαριασμό θα αξιοποιούν τις δυνατότητες του GPT-4.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles