21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Chef Jet. Ένας λαχταριστός 3D food printer [CES 2014]

    Η πιο… νόστιμη και λαχταριστή εφαρμογή του 3D printing δε θα μπορούσε να αφορά φυσικά παρά μόνο φαγητά και γλυκίσματα. Και στην CES 2014 ένα από τα “gadgets” που κέρδισε το ενδιαφέρον ήταν ένας 3D food printer με την ονομασία Chef Jet, που κάνει όσους αντικρίζουν από κοντά (ή έστω από φωτογραφία) τις δημιουργίες του να τους τρέχουν τα σάλια. Κυριολεκτικά.

    ChefJet Pro 3D food printer

    Πρόκειται για μία συνεργασία της 3D printing εταιρείας 3D systems με ένα μικρό startup με την ονομασία Sugar Lab, το αποτέλεσμα της οποίας είναι πραγματικά λαχταριστό.

    ChefJet Pro 3D food printer 2

    Με την ευκαιρία της CES, αποκάλυψαν μάλιστα δύο ξεχωριστές versions του 3D food printer τους, που επιτρέπει την “εκτύπωση” γλυκών σε πολυδιάστατα σχήματα, τα οποία μας κάνουν να χαζεύουμε, αλλά και να θέλουμε να “δαγκώσουμε” την οθόνη μας. Έτσι, υπάρχει τόσο ο Chef Jet όσο και ο Chef Jet Pro, με τον πιο προηγμένο να μπορεί να παραδίδει full color prints αλλά και μεγαλύτερης διάστασης εκτυπώσεις (φυσικά έχει και διπλάσια τιμή καθώς κοστίζει 10.000 δολάρια έναντι 5.000 δολάρια του Chef jet). Και οι δύο θα μπορούν να παράγουν ζαχαρωτά ή σοκολάτες σε διαφορετικές γεύσεις, όπως κεράσι, μέντα και ξινόμηλο, και θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά. Μιαμ!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles