21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Εφημερίδα απολύει τους φωτογράφους και εκπαιδεύει τους δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν iPhone

    Να, λοιπόν, που υπάρχει μία από τις πιο παλιές εφημερίδες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, η Chicago Sun Times, που πιστεύει ότι τα iPhone είναι τόσο καλά «φωτογραφικά» τηλέφωνα, ώστε έφτασε στο σημείο να απολύσει όλη την ομάδα φωτογράφων της. Μιλάμε για ένα ολόκληρο team με 28 άτομα συνολικά, μεταξύ των οποίων κι ένας βραβευμένος, με Pulitzer, φωτογράφος!

    Obama CampaignEvent

    Η Chicago Sun Times αποφάσισε μέσα στα πλαίσια περικοπής των εξόδων της να απολύσει τους 28 φωτογράφους που χρησιμοποιεί in house και αντ’ αυτού, να εκπαιδεύσει τους ρεπόρτερ της να χρησιμοποιούν iPhone. Συγκεκριμένα, η «υποχρεωτική» εκπαίδευση των δημοσιογράφων της εφημερίδας θα κρατήσει μία ολόκληρη μέρα και θα συμμετάσχουν όλοι, σύμφωνα με σχετικό memo που απέστειλε ο διευθυντής της.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας εφημερίδας, ο λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι ότι «ο τρόπος δουλειάς της Sun-Times αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και το αναγνωστικό μας κοινό αναζητά συνεχώς περισσότερο video content με τα νέα τους. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο για να ικανοποιήσουμε αυτή τη ζήτηση και έχουμε εστιάσει στην ανάπτυξη της ικανότητάς μας να κάνουμε ρεπορτάζ με την ενίσχυση του βίντεο και των στοιχείων multimedia. Η Chicago Sun-Times συνεχίζει να εξελίσσεται μαζί με τους τεχνολογικά ενημερωμένους αναγνώστες της και σαν αποτέλεσμα, αναδιοργανώνουμε τον τρόπο λειτουργίας σε σχέση με τα multimedia, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας, σε όλο μας το δίκτυο».

    Αν μας επιτρέπεται να σχολιάσουμε την παραπάνω είδηση, θα την χαρακτηρίζαμε ως μία τρομερά σαχλή επινόηση για να δικαιολογήσει μία διοίκηση εταιρείας την περικοπή εξόδων. Γιατί, κάτι που θεωρείται «παλιά» γνώση στον κόσμο του διαδικτύου και ειδικά εκείνων που εργάζονται για να παράγουν περιεχόμενο γι αυτό, είναι ότι το καλό (ποιοτικά) περιεχόμενο παράγεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Κι εκείνο το περιεχόμενο είναι που θεωρείται και επιτυχημένο. Κανένα iPhone δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ποιότητα μίας DSLR. Και κανένας αρθρογράφος δεν πρόκειται να τραβήξει εκείνη τη φωτογραφία, που θα κερδίσει ένα βραβείο Pulitzer.  

    Μπορεί ο έντυπος τύπος να πασχίζει να επιβιώσει μέσα στον διαδικτυακό κόσμο, αλλά ο καλός φωτογράφος παραμένει καλός φωτογράφος, η άριστη camera δεν έχει υποκατασταθεί από κανένα smartphone ακόμα και ο καλός ρεπόρτερ ή αρθρογράφος, βγάζει ειδήσεις και γράφει ευφάνταστα κείμενα. Και αυτό δεν έχει σχέση με την επιβίωση του χαρτιού. Μεταξύ μας, νομίζουμε πως δεν είχε ποτέ σχέση. Διαφωνείτε;

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles