19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Κίνα ετοιμάζει το COS, το δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά (και όχι μόνο)

    Η Κίνα έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να δημιουργήσει το δικό της Mobile OS και αυτή τη φορά φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να το πετύχει. Η Κινεζική κυβέρνηση σε συνεργασία με μία εταιρεία με την ονομασία Shanghai Liantong και το ISCAS (Institute of Software at the Chinese Academy of Sciences) ενώνουν τις δυνάμεις τους για το λανσάρισμα του COS, του China Operating System.

    COS

    Πρόκειται για ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα, βασισμένου σε Linux που αναφέρεται ότι αναπτύσσεται “εντελώς ανεξάρτητα” σε μία προσπάθεια να σπάσει το μονοπώλιο του ξένου λογισμικού στη χώρα, αλλά και να προσφέρει καλύτερες δυνατότητες localization (π.χ. σε θέματα γλώσσας), υπηρεσίες cloud αλλά και monetization.

    Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, ο επικεφαλής της ISCAS επέκρινε τόσο το iOS αναφέροντας ότι είναι ένα κλειστό οικοσύστημα, όσο και το Android για το γνωστό πρόβλημα του “κατακερματισμού” που αντιμετωπίζει, σημειώνοντας παράλληλα ότι και τα δύο λειτουργικά αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στον τομέα της ασφάλειας.

    Σε video που παρουσιάστηκε και δημοσιεύει το Engadget ωστόσο, υπάρχουν αρκετές Android αναφορές, όπως και συσκευές της HTC, επιβεβαιώνοντας και σε αυτή την περίπτωση τις φήμες (που ήδη έχουν μεταφερθεί στη δημοσιότητα από το καλοκαίρι μέσω της WSJ) ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία αποτελεί μεγάλο υποστηρικτή του εν λόγω project. Βλέπουμε επίσης ότι το COS θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις, για smartphones, tablets, PCs ακόμη και set top boxes. 

    Για να δούμε, τι ετοιμάζουν οι Κινέζοι λοιπόν, πέρα από επίπεδο συσκευών (όπου έτσι κι αλλιώς μας απασχολούν πολύ τελευταία) και σε επίπεδο… λειτουργικού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles