15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Αναβάθμιση στον αποθηκευτικό χώρο του iPhone 6s; Δύσκολο αλλά γίνεται… στην Κίνα!

    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίσαμε στο iPhone 6s έχει να κάνει με την μάλλον ακατανόητη επιλογή της Apple να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο με 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία σαφώς και δεν μπορούν να θεωρηθούν αρκετά. Χωρίς, αμφιβολία εάν κρίνουμε και τα χρήματα που κοστίζει το νέο iPhone η λύση των 64GB (ή ακόμη καλύτερα των 128GB) φαντάζει… μονόδρομος.

    iPhone-6s teardown

    Φυσικά το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι όπως όλα τα iPhones, έτσι και το iPhone 6s δεν διαθέτει τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας microSD. Ωστόσο, κάποια μαγαζιά στην Κίνα που ασχολούνται με το service mobile συσκευών από ότι φαίνεται μάλλον βρήκαν -μία όχι και τόσο νόμιμη λύση- στο πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου των iPhone 6s των 16GB… Οι τεχνικοί των συγκεκριμένων μαγαζιών έχουν ανακαλύψει μία τεχνική διαδικασία, όπου μπορούν να «ξεγελάσουν» το iPhone 6s (εκμεταλλευόμενοι ένα κενό ασφαλείας στο iOS) και πραγματοποιώντας μία μίνι-εγχείρηση στο εσωτερικό του να αφαιρέσουν το παλιό chip NAND μνήμης και να προσθέσουν ένα καινούργιο που θα προσφέρει περισσότερο χώρο. Η συγκεκριμένη διαδικασία στοιχίζει κοντά στα 90$ και φυσικά εάν κάτι πάει στραβά, οι users δεν θα πρέπει να περιμένουν κανενός είδους τεχνική υποστήριξη από την Apple, καθώς αυτού του είδους οι ενέργειες εννοείται πως παραβιάζουν την εγγύηση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles