21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η κινεζική κυβέρνηση μπλοκάρει τις ταινίες και τα βιβλία του iTunes store!

    Η κυβέρνηση της Κίνας κατά το παρελθόν έχει προβεί σε περιορισμό της ελευθερίας του Internet, καθώς θεωρεί ότι το περιεχόμενο που προβάλλεται σε αυτό μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Κίνας. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μία καχυποψία για οτιδήποτε έχει «δυτική» προέλευση, είτε πρόκειται για κάποιο vide0 game είτε για κάποια κινηματογραφική ταινία. Για αυτό και πάγια τακτική των Κινέζων αξιωματούχων είναι να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο κάθε «προϊόν» της δυτικής κουλτούρας.

    China and apple

    Οπότε μάλλον δεν θα πρέπει να μας προξενεί μεγάλη εντύπωση ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις ταινίες και τα λογοτεχνικά έργα που προσφέρονται μέσω του iTunes της Apple. Αν και είναι άγνωστο γιατί η κυβέρνηση της Κίνας πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ τόσο καιρό δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα πρόσβασης στο iTunes για τους κατοίκους της Κίνας, ακούγεται ότι πίσω από αυτή την κίνηση δεν είναι ο φόβος αλλοίωσης του πνευματικού επιπέδου των Κινέζων, αλλά ο… «ανταγωνισμός». Συγκεκριμένα, παράγοντες που γνωρίζουν καλά την κινεζική οικονομία τονίζουν ότι η κυβέρνηση της Κίνας επιχειρεί να ενδυναμώσει την παρουσία των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας στην αγορά της Κίνας, βάζοντας εμπόδια σε δυτικογενείς εταιρείες όπως η Apple. Όπως ακούγεται η κινεζική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει μόνο σε μία απαγόρευση περιεχομένου στο iTunes της Apple, αλλά θα επιχειρήσει να δυσκολέψει το «έργο» και άλλων εταιρειών (όπως η Qualcomm και η Microsoft), καθώς θεωρεί ότι έχουν διεισδύσει σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles