24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Χρηματοδότηση 350 εκατ. ευρώ, για 34 νέα έργα Synergy Grants για το 2020: 1 Έργο εξασφάλισε η Κύπρος

    Τη χρηματοδότηση με 350 εκατ. ευρώ, 34 νέων Synergy Grants για το 2020 που αποτελούν μέρος του Horizon 2020, ανακοίνωσε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου Έρευνας – European Research Council (ERC). Συνολικά, υποβλήθηκαν 440 προτάσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθιστώντας την Πρόσκληση ERC Synergy Grants 2020 ως ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αφού πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους αριθμούς προτάσεων που έχει λάβει ποτέ το ERC.

    Ανάμεσα στα έργα που έχουν επιλεγεί για χρηματοδότηση είναι και το «Smart Water Futures: designing the next generation of urban drinking water systems» στο οποίο συμμετέχει ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντή του Κέντρου Αριστείας για Έρευνα & Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ», κος. Μάριος Πολυκάρπου.

    Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με σχεδόν 10 εκατ. Ευρώ και εκτός από τον Καθ. Πολυκάρπου σε αυτό συμμετέχουν: η Καθ. Barbara Hammer (Universitaet Bielefeld – Γερμανία), η Καθ. Φοίβη Κουντούρη (Ερευνητικό Κέντρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Ελλάδα) και ο Καθ. Dragan Savic (KWR Water BV – Ολλανδία). Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο έργο ERC Synergy Grant που εξασφαλίζει η Κύπρος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles