18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Chris DiBona, Google: Όσοι πουλάνε antivirus για smartphones είναι τσαρλατάνοι

    Αυτό δηλώνει ο Chris DiBona, o Open Source Program Manager της Google σε απάντηση ενός report από την Juniper Networks που κατηγόρησε το “ανοιχτό” του συστήματος της Google με το Android, ότι αφήνει χώρο σε κακόβουλες επιθέσεις ιών απέναντι στο λογισμικό των smartphones.

    Ο DiBona γίνεται πολύ συγκεκριμένος στο ξέσπασμά του: “Οι εταιρίες ασφαλείας παίζουν με τον φόβο σας για να σας πουλήσουν λογισμικό για το Android, το RIM ή το iOS. Είναι τσαρλατάνοι και απατεώνες. Αν δουλεύετε για μία εταιρία που πουλάει λογισμικό ασφαλείας για Android, RIM ή iOS θα πρέπει να ντρέπεστε.”.

    Εξηγεί πως τα smartphones δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες απειλές που έχει δεχτεί η Microsoft ή ορισμένα Mac, κι αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι στηρίζονται σε open source libraries. Όλα. Κανένα Linux desktop δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ιών και είναι σημαντικό να το θυμάται κανείς αυτό. Δεν λέει πως είναι αδύνατη η περίπτωση προσβολής ενός smartphone από ιό. Λέει όμως, ότι είναι απίθανη.

    Σε απάντηση των δηλώσεων του DiBona, ο Miko Hyponen, Chief Research Officer της F-Secure, σε ένα tweet του, επεσήμανε πως το λογισμικό ασφαλείας προσφέρει κι άλλα πράγματα, όπως αντικλεπτικό, απομακρυσμένο κλείδωμα, backup, γονεϊκό έλεγχο και φίλτρο ασφαλείας.

    Το θέμα είναι πως πραγματικά πρέπει να ανοίξει μία πολύ σοβαρή συζήτηση για το θέμα της ασφάλειας των smartphones χωρίς ξεσπάσματα ή εκφοβισμούς. Απλά με πολύ καθαρή πληροφορία που δεν θα εκμεταλλεύεται την άγνοια που έχουμε εμείς οι χρήστες, ούτε την επιθυμία των εταιριών να παρουσιάζουν τέλεια προϊόντα, χωρίς να είναι. Αναρωτιόμαστε: μπορεί να γίνει αυτό;

    Πηγή: The Register

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles