21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    O Chris Hadfield αποστρατεύεται. Ευχαριστούμε φανταστικέ αστροναύτη

    Μπορεί ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin να έχουν καθιερωθεί στο μυαλό του κόσμου ως οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στη Σελήνη, ο Chris Hadfield όμως, αυτός ο απίθανος καναδός αστροναύτης που παρέμεινε για κάμποσους μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είναι ο άνθρωπος που έκανε τον πολύ κόσμο να αρχίσει να ερωτεύεται ξανά το διάστημα. Σε συνέντευξη τύπου εχθές, ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από το «επάγγελμα».

    chris hadfield

    Ο Καναδός έγινε social media icon και όχι με τον συνήθη τρόπο που το κάνουν αυτό, άλλα icons. Όχι με βλακείες. Χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα και το Youtube για να αναρτά απίστευτες φωτογραφίες από το διάστημα, να μιλάει για τις εικόνες που βλέπει ένας αστροναύτης και κάτοικος του πιο «ψηλού» οικισμού σε αυτό τον κόσμο και να μεταδίδει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον ουρανό, εκεί, έξω.

    Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε στο Καναδικό Διαστημικό Κέντρο, λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο Hadfield είπε στους δημοσιογράφους: Θα κρατήσω επιτέλους την υπόσχεση που είχα δώσει στη σύζυγό μου πριν 30 χρόνια. Θα μετακομίσουμε και πάλι στον Καναδά.

    Τουιτάροντας δε την παραπάνω φωτογραφία, έγραψε: Λέγοντας αντίο σε όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους σήμερα, ήταν πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι περίμενα.

    Ο 53 χρονος Καναδός, που για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Διαστημικό Κέντρο του Houston στις ΗΠΑ και την Star City στη Ρωσία, θα παραμείνει στη μνήμη μας ως ο άνθρωπος που έκανε και πάλι το διάστημα, μόδα. Για τον πολύ κόσμο. Γιατί για τους space lovers, δεν σταμάτησε να είναι ποτέ το πιο ενδιαφέρον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles