14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αποκάλυψη: Οι προσπάθειες ετών της CIA να «σπάσει» την ασφάλεια iOS και Mac!

    Νέο report του  “The Intercept”, βασισμένο και πάλι σε απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η CIA προσπαθούσε επί χρόνια να σπάσει την ασφάλεια iPhone, iPad, αλλά και Mac προιόντων της Apple.

    ispy

    Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα έγγραφα που απέσπασε ο Snowden από εσωτερικό wiki system της εταιρείας, προσπαθούσε επί πάρα πολλά χρόνια να σπάσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης του mobile processor της Apple, ενώ φαίνεται ότι, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούσε επιπλέον και μία μέθοδο που επέτρεπε… “παρεμβάσεις” στο εργαλείο XCode, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της πλειονότητας των iOS Apps. Με τη βοήθεια ενός “τροποποιημένου” XCode tool, υποψήφιοι “κατάσκοποι” θα μπορούσαν να κλέψουν κωδικούς πρόσβασης αλλά και μηνύματα από “μολυσμένες” συσκευές, αλλά και να “εξαναγκάσουν” εφαρμογές του iOS να αποστέλουν δεδομένα σε μία συσκευή… παρακολούθησης.

    Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της σχετικής παρουσίασης αφορά το iOS, υπάρχουν αναφορές και σχετικές με μία “πειραγμένη” έκδοση του OS X updater, που μπορούσε να εγκαθιστά keylogger σε Macs.

    Σχόλια για τη νέα αποκάλυψη δεν υπάρχουν από Apple και CΙΑ, ωστόσο, όπως και τα προηγούμενα σχετικά reports, και αυτό έχει το ενδιαφέρον του και αποκαλύπτει για ακόμη μία φορά τις “μάχες” των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας με τις εταιρείες τεχνολογίας.

    cia-hq

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles