15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Κλασικά εξώφυλλα δίσκων στο… Google Street View

    Ένα μοναδικό αφιέρωμα της Guardian στα εξώφυλλα “ιστορικών” μουσικών albums, αλλά και τα σημεία που τραβήχθηκαν, όπως είναι σήμερα σύμφωνα με το Google Street View. Από τους Pink Floyd και τους Beatles στους Oasis, την PJ Harvey αλλά και τον Eminem, κάποια από τα εξώφυλλα που σημάδεψαν (είτε λιγότερο είτε περισσότερο) την ιστορία της δισκογραφίας παρελαύνουν στην οθόνη σας.

    (What’s the Story) Morning Glory? – Oasis (1995)

    (Whats the Story) Morning Glory by Oasis

    Το εξώφυλλο αυτού του classic Britpop και δεύτερου album της αγγλικής μπάντας τραβήχθηκε στην Berwick Street στο Soho του Λονδίνου. Σημείωση: Η Syster Ray Records που φαίνεται στα αριστερά υπάρχει ακόμη και σήμερα.

    Stories from the City, Stories from the Sea – PJ Harvey (2000)

    Stories from the City, Stories from the Sea - PJ Harvey

    Το εξώφυλλο του πέμπτου album της εναλλακτικής ροκ σταρ, με μία φωτογραφία από τη διάσημη Times Square της Νέας Υόρκης. Φορώντας γυαλιά ηλίου μέσα στη νύχτα, η PJ Harvey διασχίζει την 7η Λεωφόρο.

    Physical Graffiti – Led Zeppelin (1975)

    Physical Graffiti - Led Zeppelin

    Κατοικίες στο St. Mark’s Place του East Village της Νέας Υόρκης, οι οποίες παραμένουν ακόμη και σήμερα σχεδόν ίδιες, όπως και στη δεκαετία του ’70, με την εξαίρεση κάποιων… physical graffiti (όπως λέει και ο τίτλος του δίσκου).

    Animals – Pink Floyd (1977)

    Animals - Pink Floyd

    Ένα εξώφυλλο τραβηγμένο στο Battersea Power Station στο Wandsworth του Λονδίνου που παραμένει ακόμη και σήμερα ίδιο (χωρίς βέβαια το ιπτάμενο… γουρουνάκι της τότε φωτογράφισης)

    Paul’s Boutique – Beastie Boys (1989)

    Pauls Boutique - Beastie Boys

    Ένα κατάστημα ενδυμάτων στη γωνία των Ludlow και Rivington στο Lower East Side της Νέας Υόρκης (τώρα εκεί υπάρχει κάτι εντελώς διαφορετικό σύμφωνα με το Google Street View).

    Willy and the Poor Boys – Creedence Clearwater Revival (1969)

    Willy and the Poor Boys - Creedence Clearwater Revival

    Ένα εξώφυλλο με ένα κτίριο που έχει αλλάξει εντελώς (αλλά έχουν περάσει και τόσα χρόνια). Το τότε Fish Kee Market στην Hollis Street στο Oakland της California.

    The Marshall Mathers LP – Eminem (2000)

    The Marshall Mathers LP - Eminem

    Το εξώφυλλο του τρίτου album του διάσημου rapper είναι τραβηγμένο μπροστά στο πατρικό του σπίτι στην Dresden street στο βόρειο Detroit. Το σπίτι πάντως κατεδαφίστηκε τελικά πέρυσι, καθώς καταστράφηκε από πυρκαγιά.

    Late for the Sky – Jackson Browne (1974)

    Late for the Sky - Jackson Browne

    Μία σουρεαλιστική ματιά σε ένα από τα πολλά κλασικά σπίτια γύρω από το Hancock Park στην περιοχή του Los Angeles. Η αγάπη του Browne για το σουρεαλισμό τον έκανε να εμπνευστεί την ιδέα αυτού του εξωφύλλου από τον πίνακα του Rene Magritte “Empire of Light” (η Αυτοκρατορία του Φωτός).

    Original Pirate Material – the Streets (2002)

    Original Pirate Material - the Streets

    Το ντεμπούτο album του Mike Skinner απεικονίζει το Kestrel House στο Islington του Λονδίνου.

    Moving Pictures – Rush (1980)

    Moving Pictures - Rush

    Το καναδέζικο συγκρότημα φωτογραφίζεται μπροστά στο Ontario Legislative Building στο Τορόντο.

    The Freewheelin’ Bob Dylan – Bob Dylan (1963)

    The Freewheelin Bob Dylan - Bob Dylan

    Σ’ αυτό το εξώφυλλο ο 22χρονος τότε Bob Dylan περπατάει στην Jones Street στο West Village της Νέας Υόρκης με την τότε κοπέλα του Suze Rotolo.

    Abbey Road – Beatles (1969)

    Abbey Road - the Beatles

    Το τελευταίο album που ηχογράφησαν οι Beatles δείχνει το γκρουπ να περνάει μία διάβαση πεζών έξω από τα Abbey Road Studios στο Λονδίνο. Ένα από τα covers (αλλά και τα albums) που πραγματικά σημάδεψαν την ιστορία της δισκογραφίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles