19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    CleverPet: Η συσκευή που (υποστηρίζει ότι) κάνει τον σκύλο σου εξυπνότερο!

    Είναι δυνατόν εν έτει 2014 να υπάρχει συσκευή, οι δημιουργοί της οποίας να ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάνει τον σκύλο σου εξυπνότερο; ‘Ντάξει, μη φανταστείς ότι θα μπορεί να λύνει διαφορικές εξισώσεις ή να βγάλει παρτίδα ναρκαλιευτή (πού το θυμήθηκα τώρα αυτόνανε…) αλλά εν πάση περιπτώσει, θα του κόβει περισσότερο! Αυτό ισχυρίζεται μια ομάδα από Αμερικανούς φοιτητές που ανέπτυξαν το CleverPet!

    smart-dog

    Λοιπόν, τι παίζει με δαύτο: μιλάμε για μια εταιρεία, ένα startup ονόματι -επίσης- CleverPet, το οποίο ίδρυσαν οι Leo Trottier και Dan Knudsen. Αμφότεροι σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του San Diego της California, κάνοντας διδακτορικό σε γνωσιακές επιστήμες και νευροεπιστήμες αντίστοιχα. Και οι δυο τους είχαν εμπειρία από ζώα (είχαν δουλέψει μαζί τους στα προγράμματά τους) οπότε οραματίστηκαν μια συσκευή που χρησιμοποιώντας αλγορίθμους, θα θέτει στους σκύλους ολοένα και δυσκολότερες προκλήσεις ανταμείβοντάς τους, εφ’ όσον τα καταφέρουν, με φαγητό.

    Οι δυο τους ξεκίνησαν να δουλεύουν το project τους και όταν το έφτασαν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, το έστειλαν «πακέτο» στο Kickstarter προκειμένου να βρουν χρηματοδότηση. Έψαχναν 100.000 δολάρια αλλά με τρεις περίπου εβδομάδες ακόμα μπροστά τους, έχουν ήδη συγκεντρώσει 117.000 και ανεβαίνουν. Η τιμή του CleverPet (έτσι θα λέγεται το προϊόν) θα είναι στα 279 δολάρια, όμως αν πιστέψεις σε αυτό και το στηρίξεις, μπορείς να το (προ)αγοράσεις ακόμα και για 159 δολάρια. Η συνέχεια στο βίντεο…

    https://www.youtube.com/watch?v=fMQ6WuTcsLE

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles