22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Click Away – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας!

    Τα φετινά Χριστουγεννά εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 δυστυχώς δεν θα είναι αυτά που έχουμε συνηθίσει. Μάλιστα, υπό το βάρος της τεράστιας πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και με τους αριθμούς των νεκρών και των διασηλωμένων να μην πέφτουν όπως αρχικά είχε υπολογίστει, η κυβέρνηση σε συννενόηση με την επιτροπή λοιμοξιωλόγων έκρινε ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να προχωρήσει στο καθόλικο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μια απόφαση δύσκολη, καθώς η χριστουγεννιάτικη περίοδος παραδοσιακά είναι η πιο ισχυρή για όλα τα καταστήματα σε οποιοδήποτε τομέα και εάν δραστηριοπιούνται, για αυτό και προκρίθηκε από την ειδική επιτροπή, η λύση του Click Away, έτσι ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και παράλληλα  να μπορέσουν οι πολίτες να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. 

    Τι είναι όμως το “click away” που θα μπει και αυτό στις ζωές μας τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά, η μέθοδος του «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών χωρίς να μεσολαβεί courier, αναφέρει στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό έγγραφό του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

    Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

    1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

    2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

    3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος ή μέσω τηλεφωνικού ραντεβού.

    Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει ο πελάτης, θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία η οποία θα παραδίδεται από έναν άνθρωπο. Οι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Το άνοιγμα αφορά μόνο μαγαζιά που έχουν είσοδο στο δρόμο (εξαιρούνται όσα μαγαζιά είναι σε εμπορικά κέντρα τα οποία θα παραμείνουν κλειστά).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles