19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    ClimateLaunchpad: Αναζητά νέα ταλέντα στην Κύπρο στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

    Με στόχο την αναζήτηση νέων ταλέντων στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας και καινοτομίας, πραγματοποιείται και φέτος ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης ClimateLaunchpad. Έτσι, όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ιδέες τους μέχρι τις 26 Απριλίου, 2021 μέσω της ιστοσελίδας http://climatelaunchpad.org/application-form/.

    Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad στην Κύπρο είναι η κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών Chrysalis LEAP. Να σημειωθεί ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19,  ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  για δεύτερη συνεχή χρονιά διαδικτυακά.

    Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ξεκίνησε το 2014 με μόλις 11 συμμετέχουσες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, ενώ φέτος έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση start-ups από 55 χώρες παγκοσμίως.

    Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και έξι εκπαιδευτικές συνεδρίες για να προετοιμαστούν για τον Εθνικό Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Κύπρο. Οι τρείς κορυφαίοι φιναλίστ κάθε χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον Περιφερειακό Τελικό και στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία διεκδικήσουν μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο διαδικτυακά, παρουσιάζοντας την ιδέα τους ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής.

    Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για έβδομη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. Ο κ. Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC επανέλαβε τη δέσμευση του οργανισμού για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, δηλώνοντας ότι «Η κλιματική αλλαγή αναδεικνύεται ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, στηρίζουμε ενεργά πρωτοβουλίες και οργανισμούς που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης».

    Μέγας Xορηγός του προγράμματος για έκτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). Η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου της BSM, τόνισε την σημαντικότητα τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και δήλωσε πως: «Η BSM στηρίζει με υπερηφάνεια το ClimateLaunchpad για πέμπτη συνεχή χρονιά. Έχουμε δει πολλές καινοτόμες ιδέες να συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας λύσεις σε μια πληθώρα προβλημάτων που σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή. Με την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων να είναι η νέα πραγματικότητα, ανυπομονούμε να δούμε νέες, ανατρεπτικές ιδέες για τη περαιτέρω μείωση της ρύπανσης».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles