18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    ClimateLaunchpad: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

    Το ClimateLaunchpad, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης , επιστρέφει και φέτος για 10η συνεχή χρονιά, ψάχνοντας για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας και καινοτομίας. Όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ιδέες τους μέχρι την 15η  Απριλίου, 2023 μέσω της ιστοσελίδας http://climatelaunchpad.org/application-form/.

    Υπενθυμίζεται ότι το ClimateLaunchpad διεξάγεται από το ΕΙΤ Climate-KIC. To ΕΙΤ Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2014 με μόλις 11 συμμετέχουσες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, ενώ φέτος έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση start-ups από 25 χώρες παγκοσμίως. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad στην Κύπρο είναι η κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών Chrysalis LEAP.

    Ο εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος πλέον υλοποιείται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, θεσπίστηκε για να βοηθήσει όσους επιθυμούν να μετατρέψουν τις πράσινες ιδέες τους σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, και επικροτεί τις καινοτομίες σε θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης, της διατροφής και της γεωργίας, του νερού, των μεταφορών, της βιομηχανικής τεχνολογίας ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

    Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” στις 24 & 25 Μαΐου και έξι εκπαιδευτικές συνεδρίες για να προετοιμαστούν για τον Εθνικό Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Κύπρο. Οι τρείς κορυφαίοι φιναλίστ κάθε χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον Περιφερειακό Τελικό. Οι πρώτες τρείς καλύτερες ομάδες του Περιφεριακού Τελικού θα λάβουν επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους € 1.500, €1.000 και €500 αντίστοιχα.

    Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για όγδοη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. Ο κ. Φίλιππος Σώσειλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC, δήλωσε, «Παραμένουμε σταθερός υποστηρικτής του Chrysalis LEAP, στηρίζοντας με σθένος τις νέες και καινοτόμες ιδέες που συμβάλλουν στη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής. Είμαι περήφανος για τον δρόμο που έχουμε διανύσει μαζί με το Chrysalis LEAP όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις όποιες προκλήσεις. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του οργανισμού μας που αγκαλιάζουν τέτοιες δράσεις προσφέροντας εθελοντικά τον χρόνο τους».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles