24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Cloud for Europe: Δικό της χώρο διακίνησης δεδομένων προωθεί η Κομισιόν

    Τη δημιουργία του δικού της χώρου διακίνησης δεδομένων (cloud) προωθεί η Κομισιόν, επηρεασμένη και από όσα συνέβησαν πρόσφατα στην Αμερική με την υπόθεση Snowden.

    Cloud_Microsoft

    Το “Cloud for Europe” σχεδιάζεται έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες διακίνησης data στα όρια της Γηραιάς Ηπείρου και φυσικά ο στόχος είναι να παραμένει αόρατο στα “αδιάκριτα” μάτια των ξένων μυστικών υπηρεσιών.  Επίσης, στο Cloud for Europe η διακίνηση των data θα γίνεται με κανόνες ασφαλείας θεσπισμένους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αυτό, σύμφωνα με τον Εσθονό Πρόεδρο μέχρι τώρα δεν συμβαίνει, ενώ η συζήτηση που άνοιξε γύρω από το θέμα του ευρωπαϊκού Cloud κινήθηκε στον άξονα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες και τις ανερχόμενες επιχειρήσεις, ωστόσο ακόμη δεν είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη, όσο θα έπρεπε. “Η υπόθεση Snowden είναι σοκαριστική, αλλά δεν πρέπει να επηρεάσει την πορεία της τεχνολογίας cloud” σημείωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ν. Kroes για να συμπληρώσει ο Εσθονός Πρόεδρος Toomas Hendrik Ilves πως “η υπόθεση Snowden ξαναέφερε στην επικαιρότητα την τεχνολογία Cloud”.

    Ο προβληματισμός που τέθηκε επί του project ήταν αν οι Ευρωπαίοι θα εμπιστευθούν το Cloud for Europe, καθώς μόνο οι 11 από τις 28 χώρες της Ένωσης δήλωσαν ότι το στηρίζουν. Ωστόσο η Kroes εμφανίστηκε αισιόδοξη και παραλλήλισε το Cloud for Europe με το Ευρώ, που στην αρχή του δεν είχε βρει πολλούς υποστηρικτές, εν τούτοις σήμερα διαγράφει μια πολύ καλή πορεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles