23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Cloud Masters: Εταιρείες «αυθεντίες» στη χρήση υπηρεσιών cloud αφήνουν πίσω τους ανταγωνιστές τους

    cloud-computing

    Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης παγκόσμιας έρευνας της Oracle και της Intel που έγινε σε συνεργασία με τη Longitude Research σε 730 επαγγελματίες του IT, διαπιστώνεται ότι υπάρχει μια ανερχόμενη ομάδα εταιρειών που ξεχωρίζουν ως «αυθεντίες» στο cloud και χαρακτηρίζονται ως «cloud masters». Αυτή η μικρή ομάδα αποτελείται κυρίως από προοδευτικές επιχειρήσεις που έχουν φτάσει σε επίπεδο ωριμότητας στο cloud (καθώς κατά μέσο όρο τουλάχιστον το 70% των εφαρμογών τους λειτουργούν στο cloud) και ξεπερνούν σε επιδόσεις τους ανταγωνιστές τους.

    Η έρευνα αυτή δείχνει επίσης ότι οι «cloud masters» που αποτέλεσαν το 12% των ερωτηθέντων, βασίζονται περισσότερο στα δεδομένα και είναι σε καλύτερη θέση όσον αφορά στην πρόσβαση στις επιχειρηματικές τους πληροφορίες, τον πειραματισμό με αυτές και την επίτευξη διορατικότητας, είναι πιο καινοτόμες και μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών καλύτερα, με περισσότερη συνάφεια, ταχύτητα και ευελιξία. Επίσης, έχουν σημειώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Μαζί, αυτοί οι οργανισμοί ταράζουν τα νερά στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές τους.

    Οι υπόλοιπες εταιρείες προσπαθούν να φτάσουν τις πρώτες, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν και εφαρμόζουν μια στρατηγική cloud. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρά το ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) των στελεχών IT που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι οι στρατηγικές τους σχετικά με το cloud είναι πλήρως αναπτυγμένες και εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό, λιγότεροι από το ένα πέμπτο αυτής της ομάδας (18%) μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα των «cloud masters», αποκαλύπτοντας ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτά που συζητούν και σε αυτά που κάνουν οι εταιρείες. Όσον αφορά στη στρατηγική cloud, ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών (43%) δήλωσε ότι η εφαρμογή της στρατηγικής προχωράει. Το ένα πέμπτο, ωστόσο, δήλωσε ότι η ανάπτυξη μιας στρατηγικής για το cloud βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles