22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Coolpad Torino S, premium συσκευή σε mid-range τιμή! [hands-on video]

    Το καλό με την πάροδο του χρόνου είναι ότι αρχίζουμε και έχουμε ποιοτικές συσκευές με premium χαρακτηριστικά σε χαμηλότερες τιμές, οι οποίες συχνά μπορεί να αγγίξουν και τα “low-end” επίπεδα. Σήμερα θα δούμε το Coolpad Torino S, μια νέα έλευση στην αγορά της Ελλάδας (τόσο για τη συσκευή, όσο και την εταιρεία), η οποία θα ταράξει τα νερά.

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Coolpad Torino S

    • Διαστάσεις: 139 x 67.8 x 7.9 mm
    • Βάρος: 120 γρ.
    • Οθόνη: 4,7″ IPS (1280×720 pixels), curved glass 2.5D
    • Επεξεργαστής: 4-core Snapgragon 410
    • Μνήμη: 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, microSD έως 32GB
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-hotspot, Bluetooth v4.1 (με A2DP LE), GPS-A-GPS-GLONASS
    • Λειτουργικό: Android 5.1.1
    • Κάμερα: 8 MPixel, f/2.2, LED flash, 1080p@30fps, HDR, εμπρόσθια 5 MPixel, 1080p video
    • Μπαταρία: 1.800mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: dual-SIM (nano-SIM, micro-SIM), αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο microUSB, φορτιστής (1A), ακουστικά, εξαγωγέας sim tray, θήκη σιλικόνης

     

    coolpad torino s (5)

    Το Torino S (όπου S μπορείτε να σκεφθείτε… “Small” καθώς θα ακολουθήσει σε δύο μήνες το 5,5άρι Torino), ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή με την κατασκευή του: Κυρτό γυαλί στις άκρες της οθόνης (2,5D) και μια, όχι μεταλλική, αλλά πολύ όμορφη σε αίσθηση κατασκευή του πίσω μέρους, με αίσθηση που στην Coolpad αποκαλούν… “baby skin”. Και όντως, είναι τόσο απαλό το πίσω μέρος που δικαιολογεί τον τίτλο του, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα αρκετό grip και χωρίς να θυμίζει “πλαστικούρα”. Να σημειωθεί πως τα πλήκτρα στο πλάι είναι αλουμινένια, κάτι που δείχνει το βάρος που δίνει η εταιρεία στο build quality.

    coolpad torino s (1)

    Η κάμερα εξέχει δέκατα του χιλιοστού από την πλάτη και ακριβώς από κάτω υπάρχει ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεύτερης γενιάς, τον οποίο θα δείτε πιό αναλυτικά στο video μας. Η 4,7″ IPS (720p) οθόνη του Torino S παρέχει αρκετά καλά επίπεδα φωτεινότητας και ωραία χρώματα, ενώ καταναλώνει λίγη σχετικά ενέργεια. Το ίδιο και το Snapdragon 410 τετραπύρηνο chipset που σε συνδυασμό με τα 2GB RAM, καλύπτει τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη άνετα. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης ανέρχεται στα 16GB αλλά επεκτείνεται μέσω microSD, η οποία μπαίνει στη θέση της 2ης SIM (ναι, είναι dual-SIM η συσκευή).

    coolpad torino s (11)

    coolpad torino s (10)

    coolpad torino s (9)

    coolpad torino s (8)

    Το Torino S τρέχει Android 5.1.1 και η Coolpad έχει τονίσει πως θα παρέχει καλό support στους χρήστες της, από πλευράς software και hardware. Σε συνδυασμό με το CoolUI 8.0, έχουμε ένα ωραίο, γρήγορο interface με το οποίο ο χρήστης εξοικειώνεται εύκολα. Με τη χρήση του fingerprint sensor μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή μέσα σε 0,5 δευτερόλεπτο, να τραβήξετε γρήγορα μια φωτογραφία, να ανοίξετε μια εφαρμογή ή να καλέσετε μια συγκεκριμένη επαφή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ πολλών themes και wallpapers με τα προεγκατεστημένα apps. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τηλεχειριστήριο με το IR blaster της, ενώ υποστηρίζει έξυπνη χρήση μέσω gestures και… ησυχία με το Zen mode (για τις ειδοποιήσεις).

    coolpad torino s android

    coolpad torino s android 2

    coolpad torino s (2)

    coolpad torino s (3)

    Οι κάμερες είναι των 8 και των 5 MPixels και παρέχουν ανεκτής ποιότητας φωτογραφίες για την αγορά στην οποία απευθύνεται το Torino S. Μπορείτε να τραβήξετε 1080p video και με τις δύο ενώ διαθέτουν beautyfication δυνατότητα η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για selfies. Επίσης με την οπίσθια μπορείτε να κάνετε λήψη πανοραμικών φωτογραφίων, να δημιουργήσετε animated GIFs (μέτριας ποιότητας όμως) και να ρυθμίσετε επακριβώς τις λήψεις με το “pro mode”. Επίσης με την οπίσθια κάμερα μπορείτε να κάνετε και “re-focus” λήψεις όπου θα εστιάζετε σε όποιο σημείο της φωτογραφίας θέλετε, μετά τη λήψη, ενώ η κάμερα υποστηρίζει και HDR (On, Off και Auto).

    coolpad torino s (7)

    coolpad torino s (6)

    coolpad torino s (12)

    IMG_20160518_181746 (Large)

    IMG_20160518_181829 (Large)

    IMG_20160518_181835 (Large)

    Κλεινουμε με τη μπαταρία που είναι μάλλον μικρή, χωρητικότητας 1.800mAh. Άλλωστε, η συσκευή έχει πάχος 7,9 χιλιοστών. Το θέμα είναι πόσο καταφέρνει να την κρατήσει σε λειτουργία και οι δοκιμές έδειξαν πως θα πετύχετε 3-4 ώρες ανοιχτής οθόνης, δηλαδή θα βγάλετε άνετα μια ημέρα χρήσης, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση της συσκευής.

    Το Coolpad Torino S είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι 199€ (επίσημη τιμή λιανικής) και εντός του καλοκαιριού θα έρθει στη χώρα μας και το “μεγάλο” Coolpad Torino με 5,5άρα οθόνη και 3GB RAM στα 269€, οπότε αν θέλετε κάτι μεγαλύτερο από τις 4,7 ίντσες, έχετε επιλογές…

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles